BALGÖÇ’te yarış kızıştı! 3 aday mı var?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursalı soydaşları tek çatı altında toplayan BALGÖÇ’te yapılacak genel kurul öncesi son gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

BALGÖÇ’te yarış kızıştı! 3 aday mı var?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Pandemi nedeniyle bir türlü yapılamayan STK kongrelerinden biri de BALGÖÇ.

Bursa’nın ve Türkiye’nin 36 yıl önce devlet destekli kurulan STK’larından BALGÖÇ uzunca süredir, Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın CHP’den vekil seçilmesi sonrası yönetim içinde belirlenen Veli Öztürk tarafından yönetiliyordu.

BALGÖÇ’ün önümüzdeki günlerde yapılması beklenen kongresine biz iki biliyorduk ama üç aday birden başkanlık için yarışacağı anlaşılıyor.

Bunlardan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Özlem aylar önce çalışmalara başladı ve yöre derneklerini tek tek ziyaret ederek kendilerinden destek istedi.

Ardından Mestanlılar Derneği Başkanlığı’ndan tanıdığımız Hasan Öztürk de adaylığını deklare eden ikinci isim oldu.

BALGÖÇ kulislerinden sızan bilgilere göre yine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve BALGÖÇ’ün eski genel başkanı Prof. Dr. Emin Balkan’ın yeniden adaylık için hazırlıklarını sürdürdüğünü öğrendik. Balkan’ın ismi de  bir süredir dernek kulislerinde konuşuluyordu.

Emin Hoca’nın cuma günü Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ’ın Merinos Gölpark Tesisleri’nden düzenleyeceği basın toplantısıyla adaylığını deklare edeceği konuşuluyor.

Bu durumda ufukta şimdilik üç adayın yarışacağı bir BALGÖÇ kongresi gözüküyor. Ancak geçtiğimiz günlerde de yine bu sütunlardan değindik.

STK’ların çok adaylı yarışlarında ister istemez bir bölünme, parçalanma, küsme, kırılma yaşanmıyor değil.

Kaybedilmiş topraklardaki soydaşlarımızın haklarının takibi için kurulmuş ve uluslararası bir misyonu da bulunan BALGÖÇ’ün bu tehlikeyi yaşamamasını diliyoruz.

Bize göre; kongrede kazanan kim olursa olsun, camianın bütünlüğünün sürmesi şart.

BALGÖÇ üyelerinin kongreden galip çıkan ismin etrafında kenetlenmelerinde camia için fayda olduğunu düşünenlerdeniz. Kaybeden kesimlerin küsüp, çekip gideceği bir kongre olmamalı.

Güçlü bir BALGÖÇ’e göçmen camiasının, Bursa’nın ve ülkenin ihtiyacı olduğu da unutulmamalı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X