Barajdan seslendi: Ağaçlar kesilirse yağmur yağmaz barajlar dolmaz!

Adeta dört gözle beklediğimiz yağmur henüz gelmedi. Bu nedenle Bursa için susuzluk riski devam ediyor. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da kentin su ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarına gitti.Küresel ısınma ve iklim değişikliği etkili olmakla birlikte, çarpıcı bir noktaya dikkat çeken Aydın, maden ve taş ocağı ruhsatları için ağaçların kesildiğini söyledi, “Ağaç kesim izinlerini durdurun. Yoksa ne yeşil, ne doğa, ne de su kalacak” dedi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Barajdan seslendi: Ağaçlar kesilirse yağmur yağmaz barajlar dolmaz!

Son dönemde… Herkesin gözleri gökyüzünde, Bursa’ya yağmur getirecek kara bulut arıyor. Gerçi azar azar yağmur var, ama kentin su kaynakları Doğancı ve Nilüfer barajlarını dolduracak yağış henüz yok.

İşte…

Bursa’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı, ama boş kalan iki baraja giden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın çektiği videolarla susuzluk sürecinin bir başka çarpıcı gerçeğine dikkat çekti.

Dedi ki:

Evet küresel iklim değişikliği ve ısınma var ve bu nedenle yağmur yağmıyor, ama Bursa için bir gerçek daha var. Madenler, mermer ocakları, taş ocakları eliyle yeşilimiz, ormanlarımız katlediliyor.”

Bu noktada…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısı devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X