Başbakan, istifası istenen başkanlarla ilgili konuştu

Başbakan Yıldırım, cuma namazı çıkışında, istifası istenen başkanlarla ilgili konuştu

Başbakan, istifası istenen başkanlarla ilgili konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım istifası istenen belediye başkanları ile ilgili, “Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır, buna inanıyorum” dedi.

Yıldırım Türk ve ABD heyetleri arasındaki vize görüşmesi ile ilgili olarak da, “Dışişleri yetkilileri karşılıklı olarak değerlendiriyorlar. Ümit ederim, konu suhuletle bir çözüme ulaşmış olur. Teknik düzeyde çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ABD’YE “ÖCALAN POSTERİ” TEPKİSİ

Rakka’da terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın posterinin açılması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldırım “Bu görüntüler, büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan ABD’ye hep söyledik; bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için iş birliği yapmanın ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu son fotoğraf ortaya koymuştur. ABD, YPG ve PYD’nin terör örgütü olduğunu anlamak için daha neyi görmek istiyorlar, bunu merak ediyoruz? Bu fotoğrafın, PKK teröristbaşının fotoğrafının orada sergileniyor olması, açıkçası Amerika-Türkiye müttefik ilişkisine de en büyük zararı vermektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X