Başkan Aktaş, Olay’a açıkladı! Bursa’nın akciğerleri büyüyecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Olay’a açıkladı: Millet Bahçesi Kültürpark-Merinos üçgeni birleşecek, Bursa’nın akciğerleri büyüyecek.

Başkan Aktaş, Olay’a açıkladı! Bursa’nın akciğerleri büyüyecek

LİSE VE SALONA TALİBİM…

Yıkılan Atatürk Stadyumu’nun yerinde Millet Bahçesi inşaasının sürdüğünü belirten Başkan Aktaş, ‘Ekonomik ömrünü dolduran Atatürk Spor Salonu’nu, Spor Bakanımızdan istedim. Atatürk Lisesi’ni de Milli Eğitim Bakanımızla görüşüp isteyeceğim’ dedi.

İPEKİŞ ATATÜRK’ÜN MİRASI…

İpekiş için mülk sahipleriyle görüşeceğini söyleyen Aktaş, ‘Anadolu’da sanayinin temellerini Bursa’da atan Atatürk’ün kente iki önemli mirası var. Merinos’u Büyükşehir olarak yaşatıyoruz. İpekiş’i de tarihi özellikleriyle koruyup yaşatmaya hazırız’ dedi.

Aktaş’ın açıklamalarını Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Yeniden yeşil Bursa için yeşil bölge: Millet Bahçesi-Kültürpark-Merinos

Anımsıyoruz da… 1977’de gazeteciliğe adım attığımız Bursa Marmara gazetesinde sayfa sekreteri olarak birinci sayfa çizerken, rahmetli Niyazi Menteş’in bir haberini şu başlıkla manşete çekmiştik:

“Bursa’nın nüfusu 300 bini buldu.”

Yıl 2020…

Bursa’nın nüfusu 3 milyonu aştı. 1980-1985 arası yaşanan plansız ve kontrolsüz büyümeyle başka Bursa ortaya çıktı, yeşil Bursa bir anda kayboldu.

Kent merkezinde Kültürpark yegane soluklanma bölgesi kaldı.

Son dönem…

Kültürpark’ın yanı başında Merinos kente kazandırıldı, Mihraplı Parkı kent merkeziyle batıdaki yeni yerleşim alanları arasında adeta sınır haline geldi. Yıkılan Atatürk Stadyumu yerinde yapımı süren Millet Bahçesi ile Kültürpark entegre bir yeşil bölge oluşturacak.

İşte…

Tam da bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş daha farklı ve daha yeşil Bursa içtin yeni bir çalışma başlattı.

Bir anlamda…

Yeniden yeşil Bursa için büyük bir yeşil bölge oluşturmak istiyor.

Bunu da…

Stadyumun yerine yapılan Millet Bahçesi, yanındaki Kültürpark ve Merinos üçgenini birleştirerek yeni bir yeşil bölge ortaya çıkararak yapmak istiyor.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X