Başkan Bozbey’in Bursaspor formülü ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursaspor’un geleceğiyle ilgili başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ve şehrin ne planladığı köşesinde sorguladı…

Başkan Bozbey’in Bursaspor formülü ne?
Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Türkiye liglerinde Anadolu‘ya Trabzonspor‘dan sonra süper lig şampiyonluğu götüren Bursaspor ne hazindir ki, 3. Lige‘e de düştü.
Bu duruma bir Bursalı olarak üzülmemek elde değil. Gönül verdiğimiz kentimizin şampiyon takımını gelen her yönetim ayağa kaldırmak için çabaladı ama her defasında bir alt lige düştük.
Bursaspor buradan da aşağıya düşer mi?
Düşmemesi, hatta ait olduğu Süper Lig‘e geri dönmesi için Bursa‘nın CHP’li yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey taraftara ve Bursalılara söz verdi.
Şimdi o somut adımlar bekleniyor.
Bursaspor‘u her sezon bir üst lige taşımak için önce bunun önündeki en büyük engel transfer yasağının kalkması ve tahtanın açılması gerekiyor. Yeni Başkan Bozbey o kaynağı nerden bulacak bilmiyoruz ama Bursa‘ya verilmiş sözün yerine getirilmesi için bunun formülünün de en kısa zamanda kamuoyuna açıklanması gerek.
Bursaspor belediye bütçesi ile mi yoksa kent dinamikleri harekete geçirilerek mi ayağa kaldırılacak?
1,5 milyar lirayı bulan borcun Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması bize göre mümkün değil. Sadece bize göre değil, yasa da buna izin vermez.
O halde Başkan Bozbey’in kafasındaki formülü öğrenmek istiyoruz.
Bu yönde tarafların da büyük bir umutla beklediğini biliyoruz.
Bursaspor‘un daha bir alt lige gitmesi bu kentin de irtifa kaybettiğinin göstergesidir.

Bursaspor‘un yeri daimi olarak Süper Lig olmalı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X