Başkan Taban’dan Mevlid Kandili mesajı: ‘Bu bir fırsattır’

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya gelişinin 1449 yıldönümünde, yarın (Çarşamba) idrak edeceğimiz Mevlid Kandiline ilişkin yazılı bir açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi.

Başkan Taban’dan Mevlid Kandili mesajı: ‘Bu bir fırsattır’

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in dünyaya gelişinin yıldönümü, tüm İslam coğrafyasında farklı etkinliklerle kutlanıyor. Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında yapılan çeşitli anma programlarının yanı sıra, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da yazılı bir açıklama yaparak yarın (Çarşamba) idrak edeceğimiz Mevlid Kandilini kutladı.

“MEVLİD KANDİLİ ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Mevlid-i Nebi haftası olması dolayısıyla Peygamber efendimizin doğumunun 1449’uncu yılının kutlanacağını hatırlatan Başkan Taban, “Bu vesileyle tüm ilçe halkımızın, tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutluyorum. Rabbim nice kandillere sağlık, sıhhat içerisinde bizleri yetiştirsin inşallah. Kandillerin toplum hayatında çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutlayacağımız Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır. İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle yaratılış ve var oluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selamete çağıran peygamberimiz, bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir kişidir. Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu, günümüzde daha iyi anlaşılmaktadır. Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi.

MEVLİD KANDİLİNİN TEMASI; “PEYGAMBERİMİZ VE ÇOCUK”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hazreti Peygamberin doğumu münasebetiyle düzenlenen 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının bu yıl “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlendiğini de kaydeden Başkan Taban, “Bugün çocuklarımızın kıymetini idrak etmeye ve onlara karşı sorumluluklarımızı hatırlamaya ihtiyacımız olduğu çok açıktır. Peygamber Efendimiz de her konuda olduğu gibi, dünya hayatının süsü ve nimeti olan çocuğa yaklaşım noktasında bizler için en güzel örnek ve yol göstericidir. Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam âleminin Mevlid Kandilini kutluyor, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X