Başsavcı ve şoförünün hayatını kaybettiği kazada yeni gelişme

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli’nin hayatını kaybettiği kazayla ilgili kamyon şoföründen sonra aracın sahibi de gözaltına alındı.

Başsavcı ve şoförünün hayatını kaybettiği kazada yeni gelişme

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli’nin yaşamını yitirdiği, koruma polis memuru Ramazan Uğur’un ise yaralandığı trafik kazasıyla ilgili, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer başkanlığındaki yürütülen soruşturma kapsamında, makam otomobiline çarpan kamyonun sahibi Z.A. gözaltına alındı.

 

Bir ay önce alkollü yakalandığı için ehliyetine 2019’a kadar el konulan kamyon şoförü U.T’nin ayrıca SRC belgesinin de olmadığı tespit edilirken, kaza sırasında kamyona tonaj sınırının üstünde yük yüklendiği öğrenildi.

 

Kazadan 4 gün önce Denizli’ye gelen kamyon şoförünün, altyapı işi alan taşeron şirketteki kamyonu kullanmaya başladığı belirlenirdi.

 

Emniyet ekiplerinin taşeron şirkette çalışanların ifadesine başvurduğu bildirilirken, gözaltındaki kamyon şoförü U.T. ve kamyon sahibi Z.A’nın “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper (48), şoförü Muzaffer Akşehirli’nin kullandığı 20 AB 548 plakalı otomobille Honaz ilçesindeki Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna giderken Merkezefendi ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerindeki kontrolsüz kavşakta, U.T’nin (53) kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyonla çarpışmış, kamyonun üzerine devrildiği otomobildeki Başsavcısı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli hayatını kaybetmiş, koruma polis memuru Ramazan Uğur ise yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X