Bayraklı’da Kurbanlık Alacaklara Broşürlü Uyarı

Bayraklı Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kurbanlık alırken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyaran broşürler dağıttı…

Bayraklı’da Kurbanlık Alacaklara Broşürlü Uyarı

Bayraklı Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kurbanlık alırken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyaran broşürler dağıttı. Bayraklı Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçede tüm hazırlıklarını tamamladı. Doğançay’daki kurban satış ve kesim yerinde gerekli önlemleri alan veteriner ve zabıta ekipleri, kontrolleri ise sıklaştırdı. Ekipler ayrıca, ’kurban seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar’ başlığında bir broşür hazırlayarak, kurbanlık almaya gelen vatandaşlara dağıttı. Vatandaşları dağıtılan broşürlerde ise, “Alacağınız kurbanlıklar, çok zayıf, yüksek ateşi, kılları karışık ve mat halde olmamalıdır. Salya akıntısı bulunmamalıdır. Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmamalıdır. Bir veya iki gözü kör, kulakları kopuk, bir veya iki boynuzu kökünden kırık, kuyruğunun yarısı kopmuş veya doğuştan kuyruksuz, dişlerinin çoğu dökük, meme başları kopuk olmamalıdır. Yürüyemeyecek kadar topallığı olmamalıdır. Aşırı öksürük ve aksırıklı olmamalıdır. Gözleri, derisi ve kılları parlak ve canlı olmalıdır. Gebe veya yeni doğum yapmış olmamalıdır. Sığırlar iki yaşını doldurmuş, küçükbaş hayvanlar ise bir yaşını doldurmuş olmalıdır” şeklinde ifadelere yer verildi. EKİPLER TEYAKKUZDA Öte yandan Bayraklı ilçesinde kurban kesecek olan vatandaşlar, Doğançay’da kurulacak kesim yerlerinin yanı sıra Yeni Girne, Çamkıran, Özkanlar ve Gümüşpala pazar yerlerinde de kurban kesimi yapabilecek. Kurban Bayramı süresince zabıta, veteriner ve temizlik işleri müdürlüğü ekipleri teyakkuzda olacak. Belediye yetkilileri, bayram süresince herhangi bir sıkıntı yaşayan vatandaşların ise 444 41 32 numaralı telefonu arayarak bilgi alabileceği bildirildi. Yetkililer, kurbanlıkların belirlenen yerlerin dışında kesilmemesi konusunda da vatandaşları uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X