Baysal’dan yeni kitap

Bursalı gazeteci-yazar Yüksel Baysal’ın yeni kitabı Sabahın Sessizliği Ülkesi, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıktı.

Baysal’dan yeni kitap

Baysal kitabın hikayesini şöyle anlattı:

“2013’te Valilik  bir grup gazeteciden Kore gazileriyle röportaj yapmamızı istedi. Kitap haline gelecek söyleşiler Kore Büyükelçiliği’nin desteğiyle yayınlanacaktı. Ancak dönemin valisinin tayini çıkınca kitap hayal oldu.

Ben de o söyleşileri, Kore Savaşı’nın tarihçesi ve Türkiye’ye yansımalarıyla zenginleştirerek  “Sabahın Sessizliği Ülkesi” kitabını yazdım.  Bol fotoğrafla beslediğimiz kitap, hem Türk askerinin kahramanlıklarının bir bölümüne ışık tutmaya çalıştı hem de savaşı sorguladı. 1950’li yıllardaki TBMM zabıtlarını inceledim, konuşmaları okudum, o günkü tartışmalara günümüzden bakmaya çalıştım. Vardığım en önemli sonuç şudur ki, Türkiye’nin bağımsızlığının yitirilmesinin, Atatürk çizgisinden çıkmasının, ABD’ye bağlanmasının ilk ve en önemli adımı Kore Savaşı’nda atıldı.

Adnan Menderes de var kitapta, İsmet İnönü’nün tutumu da… Türkiye sosyalist hareketinin öncü isimlerinden Behice Boran da var, Nazım Hikmet de… ‘Kore Dağlarında tabakam kaldı’ türküsüyle Ahmet Kaya bile kendine yer açtı kitapta. 26 Mart Salı günü 15.00’de BKM Özlüce’de bir imza günü olacağını da haber vermiş olayım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X