Bazı yerlerde hız limiti arttı

Mudanya Yolu’nda hız sınırı yüzde 10’luk opsiyonla 90’a yükseldi.

Bazı yerlerde hız limiti arttı

OKTAY KAYALAR

Geçtiğimiz aylarda Trafik Yasası’nda yapılan değişikle şehir içindeki hız sınırlamaları için belediyelere yetki verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Mudanya  Yolu’ndaki hız limitinde değişikliğe gitti.

 

Yaklaşık üç ay önce alınan karar gereği trafiğin daha akıcı olması için Bademli kavşağı ile Mudanya girişine kadar hız sınırı 70’ten 82’ye çıkarıldı. Yüzde 10’luk opsiyonla sürücüler bu güzergahta 90 kilometre hız yapabilecek. 90’ı aşan sürücüler ise cezalandırılacak. Ancak,  kamyon ve otobüsler bu güzergahta 70’i aşamayacak.  

Bir iyi haber de kent trafiğinden

Yerleşim birimi olduğu için kamyonet, kamyon ve otobüslerin kent merkezinde yakın bir tarihe kadar 50 kilometre hız yapmalarına müsaade ediliyordu. Yeni düzenlemeyle bu araçların hız limiti 60 olarak belirlendi. Yüzde 10’luk opsiyonla kamyonet, kamyon ve otobüs şoförleri 66’ya kadar hız yapabilecek. Özel otomobillerin kent içindeki hızı yüzde 10’luk opsiyonla 77. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X