Beklenen haber geldi! Bursa’ya müjde…

Mudanya Yolu’nda 1 yıl önce başlaması gereken, ancak 2 kez yargı kararıyla ihalenin iptal edilmesi üzerine duran, son olarak proje değişikliğiyle aksayan kazılar Emek-Özdilek arasında başladı.Geçit’te bayram sonrası kazıya başlanması, okullar açılana kadar Emek-Özdilek arasının tamamlanıp yolun normala dönmesi planlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 Temmuz’daki Gökdere mitinginde de Üniversite-Görükle metrosu için müjde vermesi bekleniyor… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Beklenen haber geldi! Bursa’ya müjde…

İlk planlamaya göre… Şehir Hastanesi Metrosu kazı çalışmaları Mudanya Yolu’nda 1 Ekim 2021 günü başlayacaktı. Büyükşehir Belediyesi gerekli düzenlemeyi yapıp ana yolu servis yoluna almış, Geçit’te alternatif geçiş güzergahı oluşturmuştu.

Fakat…

Metro ihalesi, 28 Nisan 2021’deki Danıştay kararından sonra, bu kez İdare Mahkemesi tarafından ikinci kez iptal edilince her şey durdu.

Davayı açan firmalar daha sonra başvurularını geri çekince projenin önü açıldı, ama çalışmaların da hızı kesildi.

Derken…

Projeyi üstlenen Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından proje değişikliği için çalışma başlatıldığını 6 Nisan günü duyurduk.

Buna göre…

Geçit bölgesinde yeraltında yoğun altyapı bulunduğu, Özdilek-Özhan önünden yeraltı deresi geçtiği, bunların deplasesinin zaman alacağı gerekçesiyle Ankara aldığı kararla metroyu Geçit’te yeraltından yerüstüne çıkarmayı planladı.

19 Nisan günü de…

Bursaray’ı Balat’ta hızlı trenle buluşturup Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak projede Emek’teki son istasyondan Geçit girişindeki istasyona kadar yerüstünden gidileceğini, istasyondan 200 metre sonra hattın yeraltına ineceğini ve Şehir Hastanesi’ne kadar yeraltından gideceğini duyurduk.

Mayıs ayı başında da, servis yoluna alınan Mudanya Yolu’nun proje değişikliği nedeniyle yeniden eski haline döneceği bilgisini aktardık.

İşte…

Beklenen o çalışmalar dün sabah başladı.

Önce…

Yazının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X