Belediyeden psikolojik danışmanlık hizmeti

Mustafakemalpaşa’da ailelere danışmanlık hizmeti sunan Mustafakemalpaşa Belediyesi, son yıllarda giderek artan psikolojik ve aile içi sorunlar için ‘Kadın ve Aile Danışma Birimi’ni kurdu.

Belediyeden psikolojik danışmanlık hizmeti

Mustafakemalpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan birimde vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor.

Önceliği kadın odaklı olan birimde psikolojik destek dışında etkinlikler ve çeşitli eğitimler verilecek. Mustafakemalpaşa Belediyesi, toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik, kadın çocuk, engelli, yaşlı ve ailelere danışmanlık hizmeti sunacak.

Vatandaşlara şiddet ve sosyal yoksunluk sürecinde ihtiyaç duydukları sağlık istihdam, hukuki, psikolojik problemleri konusunda “psiko-sosyal destek” sağlanarak nereye ve nasıl başvuracaklarını bilmeyenlerde yasal hakları konusunda bilgilendirilerek ilgili kurumlara yönlendirilecek.

‘Huzurlu bir Mustafakemalpaşa’

Psikolojik danışmanlık hizmetini sosyal belediyecilik anlayışıyla verdiklerini belirten Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz ‘Kadın ve Aile Danışma Birimi’, vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor. Kültürümüzde ailenin önemi çok büyük. Bu nedenle aile kavramının korunması ve bireylerin yaşadığı sorunların çözüme kavuşması için birimimizi kurduk. Öncelikli hedeflerimiz arasında mutlu, huzurlu ve refah seviyesinin yüksek olduğu bir Mustafakemalpaşa inşa etmek var. Bu doğrultuda çalışmalarımız aralıksız sürecek” diye konuştu. 

Kadınların sosyal kültürel ekonomik anlamda ilerlemesine destek olmak amacıyla kurulan Kadın ve Aile Danışma biriminde, aile içi iletişim, evlilik sorunları, boşanma sonrası problemler, iş yaşamına ilişkin problemler, özgüven geliştirme, evlilik öncesi danışmanlık şiddete bağlı sorunlar, madde bağımlılığı ve ihtiyaç duyulan her konuda ücretsiz psikolojik danışma hizmeti sunulacak.

Çözüm ve önlem odaklı çalışmalar yürüten Kadın ve Aile Danışma birimi, Mustafakemalpaşa’daki ailelerin yaşadığı problemleri en aza indirme hedefiyle diğer birim, kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde, toplum içindeki kadın ve erkek haklarının eşitliği konusunda farkındalık oluşturarak, kadınların toplum yaşamında daha aktif bir rol almasını sağlıyor.

Ekonomik olarak bağımlı olan zor durumdaki kadınlar için meslek edindirme kursları, ihtiyaç duyan aileler için terapiler ve çeşitli konularda eğitim programlarının uygulanacağı ‘Kadın ve Aile Danışma Birimi’, Mustafakemalpaşa Belediyesi Ek hizmet binasında hizmetlerini yürütecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X