Beşiktaş ile Çaykur Rizespor 30. maça çıkıyor

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, ligde yarın 30. kez karşı karşıya gelecek.İki ekip arasında geride kalan 29 lig maçından 16’sını Beşiktaş, 7’sini Çaykur Rizespor kazandı, 6 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş rakip fileleri 49 kez havalandırdı, Çay

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor 30. maça çıkıyor

Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan müsabaka 1-1 bitti.

 

 

-Rize’deki maçlar

Çaykur Rizespor ile Beşiktaş arasında Rize’de yapılan lig maçlarında galibiyet sayısında siyah-beyazlıların tek farkla üstünlüğü bulunuyor.

Beşiktaş, deplasmanda 6 kez kazanırken, evsahibi Çaykur Rizespor 5 kez galip geldi. Rize’deki 2 maçta ise eşitlik bozulmadı, iki ekip de 16’şar gol attı.

Bu arada, 1987-1988 sezonunda Çaykur Rizespor’un cezası nedeniyle Rize’de oynanması gereken maç Ankara’da yapılmış ve Beşiktaş 3-0 kazanmıştı.

 

-Beşiktaş son dönemde kazanamıyor

Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u son dönemde yenmekte zorlanıyor.

Siyah-beyazlılar, Karadeniz temsilcisini 3’ü Süper Lig, 2’si Türkiye Kupası olmak üzere son 5 resmi maçta da yenemedi. Taraflar arasındaki son 5 resmi müsabakadan 4’ü berabere bitti, birini Çaykur Rizespor kazandı. 

 

-Beşiktaş’a tarihi yenilgiyi tattırdı 

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında 2000-2001 sezonunda Rize’de yapılan lig maçında siyah-beyazlı ekip tarihi bir hezimet yaşadı.

Sezonun 20. haftasında, 11 Şubat 2001’de yapılan karşılaşma siyah-beyazlı ekip açısından tarihe geçecek bir yenilgiye sahne oldu. Çaykur Rizespor, bu maçta güçlü rakibini 5-1 yendi, bu sonuç Beşiktaş’ın, 57. yılını yaşayan lig tarihinde, 5-0’lık Bursaspor yenilgisinin ardından en kötü ikinci mağlubiyet olarak kayıtlara geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X