Bir ilimizde daha yangın çıktı! Valilikten açıklama

Denizli’de son 3 gündür yaşanan ve tamamen söndürülen 5 orman yangınının ardından, Honaz ilçesindeki ormanlık alanda yeni bir yangın başladı.

Bir ilimizde daha yangın çıktı! Valilikten açıklama

Denizli’nin Honaz ilçesi Kayapınar Mevki olarak bilinen noktada henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Sarp ve kayalık bir bölge olarak bilinen noktadan yükselen dumanları fark eden vatandaşlar durumu hemen orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Olay yerine hareket eden ekipler ve vatandaşlar yangını büyümeden kontrol altına almak için çalışma başlattı. Bu arada alevlerin yükseldiği noktaya helikopter ile de müdahale ediliyor.

DENİZLİ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, günlerdir ülkenin yüreğini yakan orman yangınlarının Denizli’yi de etkisi altına aldığı belirtildi.

Açıklamada, 2 Ağustos’ta Buldan ilçesine bağlı Türlübey mevkisinde, 3 Ağustos’ta Tavas ilçesine bağlı Pınarlık mevkisinde ve dün Buldan ilçesine bağlı Karaköy mevkisinde çıkan orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Sarayköy ilçesine bağlı Yeşilyurt mevkisinde ve Tavas ilçesine bağlı Tekkeköy mevkisinde dün çıkan yangınların da büyümeden söndürüldüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Halen ilimiz sınırları içerisinde devam eden alevli bir yangın bulunmamakta olup, devletimizin tüm imkanları seferber edilerek, halkımızın da üstün gayretleri ile orman yangını meydana gelen alanlarda soğutma çalışmaları ve gözetim faaliyetleri devam etmektedir. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinesinde yangın söndürme helikopteri ile tüm alanlar havadan kontrol edilmektedir. İlimizde şu ana kadar meydana gelen orman yangınları sebebi ile etkilenen, maddi zarar gören ve boşaltılan yerleşim yeri bulunmamaktadır.

Bu vesileyle, Denizli ilindeki orman yangınları ve diğer hususlar ile ilgili olarak sadece Valiliğimizden yapılan açıklamalara itibar edilmesini önemle rica ederiz.”

 İHA-AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X