‘Bir kolu gitti ikincisini bekliyoruz’

Yüce Divan oylamasının 5 Ocak’a ertelenmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ‘Davutoğlu’nun bir kolu gitti. İkinci kolunu bekliyoruz’ dedi.

‘Bir kolu gitti ikincisini bekliyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 ve 25 Aralık operasyonları üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. Davutoğlu’nun ‘Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız’ sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, ‘Giden bir kolundan’ sonra ikinci kolunu beklediklerini, Soruşturma Komisyonu’nun toplantı sonucunu merakla beklediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı, iktidarı eleştirdi. TBMM Soruşturma Komisyonu’nda önceki gün yapılması gereken dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasının 5 Ocak’a ertelenmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, soruşturma komisyonuna gölge düştüğünü söyledi.

DENETİM YAPILAMIYOR

Kılıçdaroğlu, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yayımladığı 2014 raporuna göre Türkiye’nin 11 sıra gerilediğini hatırlattı. Kamu İhale Kurumu’nun içine yolsuzluk çetesinin yerleştirildiğini öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay’ın içinde de ikinci bir komisyon kurulduğunu anlatırken, ‘Sayıştay, denetim yapamaz hale getirildi. Mali raporları bile parlamentoya gelmedi’ dedi. 

CHP lideri, yolsuzlukları soruşturacak uzman savcı olmadığını bunların yerine iktidarın savcı ve hakimleri olduğunu öne sürerken, ‘Yolsuzluklar konusunda da hiçbir adım atılmadı. Yolsuzluklar konusunda uzmanlar da zaten hükümetin içindeydi. Yolsuzluk nasıl yapılır uzmandılar zaten’ ifadelerini kullandı.

ÇIKSIN DESİN Kİ…

Başbakan Davutoğlu’nun ‘Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız’ sözüne atıfta bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Çıksın Davutoğlu desin ki; ‘Sen yanlış metinleri okuyorsun ve anlattıklarının hiçbiri doğru değil.’ Ne diyordu; ‘Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız.’ Şimdi Davutoğlu’nun bir kolu gitti. İkinci kolunu bekliyoruz. Bir daha Soruşturma Komisyonu toplanacak bakalım ne olacak. Din iman edebiyatı yapıyorlar, köşeyi döndükten sonra akıllarında ne din var ne iman’ diye konuştu.

Mikrofonun açık olduğunu unuttu

CHP PM toplantısı sonunda mikrofonun açık olduğunu unutan Kemal Kılıçdaroğlu, yanında oturan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’e dönerek, ‘Biz konuştuk ama televizyonlar ne kadarını verecek onu bilmiyorum’ diye konuştu. Bu sözler üzerine Tekin, ‘Vermişlerdir. Halk TV vermiştir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X