Bir şok da doğalgazda: 9 ayda 35 bin evin doğalgazı borcu nedeniyle kesildi

Geçen ay verdiği soru önergesiyle; Bursa’da borcundan dolayı 22 bin 650 hanenin elektriğinin kesildiğini ortaya çıkaran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın bu kez de doğalgazdaki şok tabloyu ortaya çıkardı. Aydın’ın soru önergesini cevaplayan Enerji Bakanı Dönmez, yılın ilk 9 ayında Bursa’da faturası ödenmediği için 34 bin 112 evin doğalgazının kesildiğini açıkladı. Toplumun ekonomik durumunu gösteren tablo korkutucu… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bir şok da doğalgazda: 9 ayda 35 bin evin doğalgazı borcu nedeniyle kesildi

Soruyu… TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülürken CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın sordu:

“Bursa’da borcunu ödeyemediği için doğalgazı kesilen hane sayısı kaç?”

Cevabı ise…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdi.

Üstelik…

Bakan Dönmez’in cevabında hem Bursa, hem Türkiye geneli tablosu var:

“Eylül ayı sonu itibariyle Türkiye genelinde 128 milyon 809 bin 427 doğalgaz faturası kesildi. Bu faturaların 592 bin 523’ü ödenemedi.”

İki…

“2020 yılı eylül sonu itibariyle Bursa’da kesilen 5 milyon 414 bin 737 faturadan 34 bin 112 fatura ödenemediği için doğalgazı kesildi.”

Gerçi…

Aydın’ın sorusunda vatandaşın kaç lira doğalgaz borcu olduğu da var, ama Dönmez’in cevabında bu bilgi yer almadı.

Oysa…

Aynı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14 Kasım 2020 günü bu sütunlardan aktardığımız yine Aydın’a cevabında, “yılın ilk 9 ayında Bursa ve ilçelerinde 123 bin 558 elektrik abonesinin toplam 21 milyon 249 bin 095 lira borcu olduğunu, borcunu ödeyemeyen 22 bin 650 hanenin elektriğinin kesildiğini” açıklamıştı.

Yine de…

Borç rakamı açıklanmasa bile Bursa’da bu yılın ilk 9 ayında faturasını ödeyemeyen 35 bine yakın evin doğalgazının kesildiği görülüyor.

Bu rakam hiç de az olmadığı gibi, vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik tablo nedeniyle korkutucu boyutta olduğunu da söylemek gerekiyor.

Nitekim…

Bursa’da borcundan dolayı elektrik ve doğalgazı kesilen ev sayılarını ortaya çıkaran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın şu değerlendirmeyi yaptı:

“Pandemi yasakları yeniden başlayınca evde kalma süreleri uzadı. Kış koşulları da giderek sertleşince doğalgaz kullanımı arttı.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X