Biraz dikkatli olduk vakalar indi, biraz daha dikkat etsek başarırız!

Geçen hafta Bursa’da günlük koronavirüs vaka sayısı 4 bini aştı. Hafta sonuna doğru bu rakam 4 bin 700’e kadar yükseldi. Çevrelerindeki herkesin koronaya yakalandığını gören Bursalılar dikkatlerini biraz arttırınca vakalar inişe geçti. Pik noktayı gördükten sonra 4 binin altına inen vaka sayısını daha da aşağı indirmek için Bursalıların birazcık daha dikkatli ve özenli olmaları gerekiyor. Çünkü, kamu-özel hastanelerde yer kalmadı…

Biraz dikkatli olduk vakalar indi, biraz daha dikkat etsek başarırız!
HABERİ PAYLAŞ

Haftalardır tekrarlıyoruz… Kimi arasak, kimi sorsak koronaya yakalandığı için ya hastanede tedavi altında, ya evinde karantinada.

İşin şakası yok. Virüs çılgınlar gibi yayılıyor. Artık çember falan da kalmadığı için herkes risk altına girdi.

Oysa…

Mart ayında herkes ne kadar da dikkatliydi. Evler tepeden tırnağa temizlenip dezenfekte ediliyor, neredeyse yediğimiz lokmaya bile dezenfektan sıkılıyordu.

Sonra…

Araya yaz girdi. Biraz güzel havaların etkisi, biraz mücadele yorgunluğu, biraz “Ne olacaksa Allah’tan” umursamazlığıyla, biraz “Bana bir şey olmaz” aymazlığıyla korkudan vazgeçip önlemleri bir kenara bıraktık.

Bu da…

Koronavirüsün yayılma hızı ve vaka sayısında Bursa’yı adeta merkez üssü haline getirdi.

Korkutucu tabloyu da 11 Kasım günü bu sütunlarda “Sokağa çıkmayın, kalabalığa da girmeyin: Vaka sayısı 4 bini geçti” başlığıyla duyurduk.

Gerçekten de…

Tablo, Bursa’da günlük koronavirüs vaka sayısının 4 bini aştığını gösteriyordu ve artış da tırmanıyordu.

Nitekim…

Yazının hemen ardından Bursa’daki günlük vaka sayısı 4 bin 700’e kadar çıktı ve bu rakam pik noktası oldu.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X