BM: Gazze halkını aç bırakmak savaş suçudur

BM Filistin Özel Raportörü: Abluka altındaki Gazze halkının kaynaklarını kesmek ve aç bırakmak, savaş suçudur ve eğer kasıtlıysa bu insanlık suçudur.

BM: Gazze halkını aç bırakmak savaş suçudur

Birleşmiş Milletlerin (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Abluka altındaki Gazze halkının kaynaklarını kesmek ve aç bırakmak, savaş suçudur ve eğer kasıtlıysa bu insanlık suçudur.” dedi.

Albanese, “Gazze’deki Filistin nüfusunun büyük bir kısmı yok ediliyor. Daha önce olandan farklı değil fakat daha şiddetli.” diye konuştu.

İsrail’in abluka altındaki Gazze’de su, elektrik, gıda ve diğer temel hizmetleri kesme kararına değinen Albanese, “abluka altındaki nüfusu aç ve temel ihtiyaçlarından mahrum bırakmanın savaş suçu” olduğunun altını çizerek, “Eğer bu kastiyse ve sivil nüfusa karşı yaygın ve sistematik saldırı bağlamındaysa, insanlık suçu da teşkil ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Hamas’ın esir aldığı İsrailli sivillerin serbest bırakılması için çağrıda bulunan Albanese, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanla, “Hamas’ın esir aldığı İsrailli sivil nüfusu da tehlikeye attığını” dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X