‘Bölücü örgütün güdümündeki parti için çalışıyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi durumlarından o kadar ümitsizler ki hep birlikte bölücü örgütün güdümündeki parti için çalışıyorlar. Bunlar, 50 kişinin ölümüne yol açan partiyi destekliyor” dedi.

‘Bölücü örgütün güdümündeki parti için çalışıyorlar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanı halkla buluşuyor” programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Manisalılara hitap etti.

 

Bazı siyasi partilerin, henüz seçimler yapılmadan seçim sonrası için bahaneler üretmeye başladığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

 

“Kendi durumlarından o kadar ümitsizler ki hep birlikte bölücü örgütün güdümündeki parti için çalışıyorlar. Ey benim Manisalı kardeşim, oyunu görüyor musun? CHP destekliyor, MHP destekliyor, Pensilvanya destekliyor, Ermeni lobisi destekliyor. Kandil zaten komuta merkezi durumunda, emirler oradan geliyor. Tüm bunlar kimi destekliyor? 6, 7, 8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp, 50 kişinin ölümüne yol açan partiyi destekliyor.”

 

“Milletimiz tehditlerin işe yaramayacağını göstermedi mi?”

 

Seçim öncesi seçmeni tehdide yönelik girişimlerde bulunulduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

 

“(Meclise girmezsek şöyle olur, böyle olur) diye, bir yanda eş başkanlar, bir yanda Kandil, bir yanda bunların destekçisi olan yerli, yabancı medya gece gündüz milleti tehdit ediyorlar. Siz bu milleti ne sanıyorsunuz? Çanakkale’yi, Kut’ül Ammare’yi, Kurtuluş Savaşı’nı ne çabuk unuttunuz? 1950 demokrasi zaferini ne çabuk unuttunuz? Milletimiz 12 yıldır seçimiyle, referandumuyla 9 defa size bu tehditlerin işe yaramayacağını göstermedi mi?”

 

İstikrar olmayan bir ülkede asla güven olmayacağına dikkati çeken Erdoğan, “Bu ülkede öyle zamanlar gördük ki, 8 yılda altı hükümet kuruldu. Çoklu siyasi döneme girdiğimizde 16 ayda bir hükümet kurulmuştur. 16 ayda bir hükümetin kurulduğu bir ülkede istikrar olur mu? Olmaz, küresel sermaye oraya gelir mi? Gelmez, gelmedi de. Ama şimdi geliyor, güveniyor Türkiye’ye” diye konuştu.

 

“Parya muamelesi gördük”

 

“Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya’ diyor ya şair. Biz parya muamelesi gördük” diyen Erdoğan, geçmişte başörtüsü nedeniyle kızların okullarından kovulduğunu, birincilikle bitirenlerin diploma törenlerine dahi alınmadığını anlattı.

 

“Hesapların üzerinde bir hesap, tuzakların üzerinde bir tuzak” olduğunu belirten Erdoğan, “Bunların hiçbiri tutmadı. Din derslerini kaldırma sözü verdiler mi? Verdiler. Geç o işleri. Bu pazar onun hesabını göreceksiniz. Onlar, bu milleti parçaladılar, bu ümmeti parçaladılar. Bunun hesabını ödeyecekler. Bu dünyadaki hesap var, bir, birde ebedi alemdeki hesap var, iki. Bunu ödeyecekler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X