Borsa’ya koalisyon ve büyüme dopingi

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü önceki kapanışa göre 1.601,64 puanlık yükselişle 79.747,89 puandan tamamladı.

Borsa’ya koalisyon ve büyüme dopingi

BIST 100 endeksi, dün, önceki günkü kapanışına göre yüzde 2,05 değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 3,25, holding endeksi yüzde 1,82 yükseliş kaydetti. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 6,46 ile ‘spor’ oldu. Analistler, beklentileri aşan büyüme verisi ve bir koalisyon hükümeti kurulabileceğine ilişkin beklentilerin artmasının alışları güçlendirdiğini ifade etti. Yurt dışında tahvil ve para piyasalarında oynaklığın devam ettiğini aktaran uzmanlar, bu nedenle döviz kurlarındaki düşüşün sınırlı kaldığını dile getirdi.

80 BİN SEVİYESİ DİRENÇ

Analistler, BIST 100 endeksinde 77.500 seviyesinin destek, 80.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirterek, bugün yurt içinde cari işlemler açığı verisinin ve siyasi gelişmelerin, yurt dışında ise ABD perakende satışlar verisinin takip edileceğini vurguladı.

CARİ AÇIK BEKLENTİSİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bugün açıklanacak nisan ayı cari işlemler açığı verisine ilişkin beklenti anketine katılan ekonomistlerin öngörülerinin ortalaması 2,9 milyar dolar oldu. Ankete katılan ekonomistler arasında nisan ayı cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 3,8 milyar dolar, en düşük beklenti ise 2,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ekonomistlerin bir önceki anket döneminde 37 milyar dolar olan yıl sonu cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması bu anket döneminde 37,7 milyar dolara yükseldi. Cari işlemler açığı 2015 yılı mart ayında 4,96 milyar dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 45,5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X