Böyle bir paranoyayla yaşanmaz: Birileri attığınız her adımı izliyor!

Tartışma bir süredir gündemde. Pentagon’un “Müslümanların kişisel verilerini satın aldığı” konusu, cep telefonu uygulamaları yoluyla herkesin izlendiği tartışmalarını da yeniden canlandırdı. Bursa Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ali Burak Darıcı bu çok çarpıcı konuya çok özel değerlendirmeler yaptı. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Böyle bir paranoyayla yaşanmaz: Birileri attığınız her adımı izliyor!

Tartışma… Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı merkez binası “Pentagon’un dünya genelinde Müslümanların konum bilgilerini satın aldığı” haberleriyle yeniden gündeme geldi.

Haberde…

Pentagon’un, Müslümanların kullandığı dua ve Kur’an gibi cep telefonu uygulamalarındaki kişisel verileri satın aldığı duyuruluyordu.

Aslında…

Bu konu, yani akıllı telefonlar sayesinde dünyanın neresinde olursa olsun herkesin her hareketinin bir yerlerde izlendiği uzun zamandır tartışılıyor.

Hatta…

Pek çok kişi; aile içi sohbetler, ya da arkadaş konuşmalarında satın almayı düşündüğü bir ürün söylediğinde, cep telefonuna o ürünle ilgili bilgiler geldiğini, sosyal medya hesabında o ürünün karşısına çıktığını söylüyordu.

O bakımdan…

Yeni haber, eski bir tartışmayı yeniden başlattı, hatta alevlendirdi.

İşte…

Bursa Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ali Burak Darıcılı’nın Sputnik haber sitesine yaptığı değerlendirmeler tam da bu ortamda karşımıza çıktı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X