Böyle dernekler de var: İyilikte dokunmadıkları kimse kalmadı

Zaman zaman hemşeri derneklerine yönelik iddialar ve tartışmalar gündeme gelir. Fakat yalnızca iyilik harekete gibi çalışanları, yardım isteyen herkese el uzatanları, dokunmadık kimse bırakmayanları da var. Muş İl-der bu derneklerden. Yalnızca kendi hemşerilerine değil, başvuran ve ihtiyaç sahibi olan herkese burs veriyorlar; ihtiyaç sahiplerinin kiralarını, elektrik ve doğalgaz borçlarını ödüyorlar… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Böyle dernekler de var: İyilikte dokunmadıkları kimse kalmadı

Zaman zaman… Hemşeri dernekleriyle ilgili tartışmalar yaşanır. Bu dernekler üzerinden siyaset yapıldığı, hatta siyasete müdahale edildiği iddiaları gündeme gelir.

Bu konuya…

Hemşeri derneklerinin yardımlaşma anlayışıyla toplumun sosyal sibobu olduğunu düşününlerdeniz. Aralarında elbette tabela derneği olan, yalnızca kişisel hesaplarla siyasi unvan hedefleyenler var, ama toplumun tümünü kucaklayanlar da var.

Örneğin…

Muş İl-Der bu derneklerden biri.

Aynı zamanda…

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı olan Muş İl-Der Başkanı Mehmet Akif Bingöl ve yönetiminden Nuran Çeşitli, Ferit Gücüyener, İhsan Altun, Sabahattin türker, Erkanettin Akaydın ziyaretimize geldiklerinde, sohbetten şunu çıkardık:

Muş İl-Der bir hemşeri derneğinden öteye, yöre ayrımı yapmaksızın iyilik hareketi gibi çalışıyor.

Nitekim…

Başvudan ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan her öğrenciye burs desteği vermişler. 25 bin kişilik SMS listesiyle ihtiyaç duyulduğunda kan anonsu yapmışlar.

Suriye’den gelenlere gıda yardımı yanında, dönenlere İdlib’de 15 briket ev yaptırmışlar. Yine o bölgede çadır kentlerde kalanlara giysi ve gıda malzemesi desteği sağlamışlar, fırınlara destek vermişler..

Bunları anlatırken…

“Sadece hemşerilerimize değil, yardım isteyen herkese el uzatıyoruz, en önemli ilkemiz bu” diyen Muş İl-Der Başkanı Bingöl, şuna dikkat çekti:

“Öğrencilere burs yanında, bize ulaşan ihtiyaç sahiplerinin kiralarıyla elektrik ve doğalgaz faturalarını ödüyoruz.”

Üstelik…

Yazının devamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X