BTSO’dan ‘asgari ücret’ açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, asgari ücret artışı konusunun istihdam piyasasında kıdem tazminatı, esnek çalışma şartları, kalifiye iş gücü temini ve istihdam güvencesi ile birlikte kapsamlı bir reform paketi i

BTSO’dan ‘asgari ücret’ açıklaması

Burkay, asgari ücret seviyesinin sanayi başta olmak üzere tüm işletmelerin rekabet şartlarında önemli bir belirleyici olduğunu söyledi. İstihdam piyasasında yapılacak her düzenlemenin sanayinin ve diğer sektörlerin maliyetlerini ve rekabet gücünü etkilediğini belirten Burkay, “Bu çerçevede asgari ücrette oluşturulan verimliliğin üzerinde yapılacak bir artış da işletmelerimizin maliyetlerini ve rekabet gücünü de olumsuz etkileyecektir. Seçim sonrası reform beklentilerinin arttığı bir dönemde önerimiz, asgari ücret artışı konusunun istihdam piyasasında kıdem tazminatı, esnek çalışma koşulları, nitelikli işgücü temini, istihdam güvencesi ile birlikte kapsamlı bir reform paketi içinde değerlendirilmesidir” dedi.

Burkay, asgari ücretin öncelikli olarak uygulanması durumunda ise ücret üzerindeki kamu yüklerinin azaltılması gerektiğini ifade etti. Asgari ücretin sektörel ve bölgesel olarak farklı şekillerde uygulanabileceğini belirten Burkay, şunları kaydetti: “Asgari ücret hesaplama yöntemi gözden geçirilmelidir; ücretin aylık değil saat ücreti olarak hesaplanması da bir seçenektir. işverenin yemek ve ulaşım gibi verdiği olanaklar asgari ücret ödemesi içinde sayılabilmelidir. Asgari ücretin kaldırılması da bir seçenek olarak değerlendirilmelidir, ancak bu uygulama daha esnek ve serbest bir emek piyasası oluşturulması halinde mümkün olacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X