Bu müze çok başka: Bursa’nın kültürel mirası canlı izlenecek!

Müzeler tarihten kalanların sergilendiği fiziki mekanlar. Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan ise Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi için kolları sıvadı. Bu müze Türkiye’de ikinci olacak. Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Bu müze çok başka: Bursa’nın kültürel mirası canlı izlenecek!

Müzeler… Geçmişin değerlerini koruyup geleceğe taşıyan somut yapılar olarak bilinir. Bursa’da da bu tür somut eser müzesi sayısı son dönem çok arttı.

Şimdi de…

Bursa’da tüm bu bilinenlerin dışında çok başka bir müze için hazırlıklar yapılıyor: Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi.

Literatürde…

Kısaca SOKÜM olarak adlandırılan bu yeni tarz müze anlayışını, Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan anlattı:

“Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Turgay Erdem derneğimize Misi’de Koruma Kurulu onaylı tarihi bir yapı tahsis edecek. Biz de burada Bursa’nın somut olmayan kültürel mirasını sergileyeceğiz.”

Ardından…

“Cumalıkızık’la, Sultan Türbeleriyle, hanlarıyla UNESCO dünya mirası listesinde yer alıyoruz” dedi ve yeni müzenin farkını açıkladı:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X