Bu proje Türkiye’de ilk kez olacak: Kanserli çocuklar için yaşam köyü!

Lösemili çocuklar için çıktıkları yolda sokak sokak, ev ev, ofis ofis kanserli hasta arayan, hastane ve hasta ayırmayan LÖSEV’in yeni projesini Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan açıkladı. Batı Yakın Çevre Yolu kenarında 8 dönümlük alana Çocuk Köyü yaşama bağlanma merkezi yanında Türkiye’de ilk olacak. Çocuklar kamp yaparken eğitim alacak, bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılabilecek. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bu proje Türkiye’de ilk kez olacak: Kanserli çocuklar için yaşam köyü!
HABERİ PAYLAŞ

Onu… Lösemili çocuklar için farkındalık çalışmaları ile tanıdık. LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan 2 yıllık Antalya Bölge Sorumluluğu sonrası Bursa’ya döndü.

Döner dönmez de…

Türkiye’de ilk olacak yeni projeyle Bursalıların karşısına çıktı:

Batı Yakın Çevre Yolu kenarında ve Tayakadın İlkokulu yanında rahmetli Ali Muhittin Dinçsoy ile eşi Berrin Dinçsoy tarafından bağışlanan 8 dönümlük araziye Türkiye’nin ilk Çocuk Köyü yapılacak.

Olay’da konuğumuz olduğunda, lösemi olarak bilinen kan kanseri çocuklar için LÖSEV olarak yıllardır yürüttükleri çalışmaları anlattı:

“Başlangıçta lösemili çocuklar için çalışırken, bugün hasta ve hastane ayrımı yapmadan tüm kanser hastaları için çalışıyoruz.”

Rakam da verdi:

“Türkiye’de 50 bin, Bursa’da 2 bin kayıtlı hastamız var. Ancak istatistikler kentlerin yüzde 10’u oranında kanserli hasta olduğunu gösteriyor. Bu da, Bursa’da 300 bin kanser hastası olduğu anlamına geliyor.”

Şunu vurguladı:

“Sokak sokak, ev ev, ofis ofis kanser hastası arıyoruz. Hastalarımıza eğitimden moral motivasyona kadar destek sağlıyoruz.”

Üzerinde durduğu şu:

“Kanser pahalı hastalık. Doğru ve iyi beslenme gerektiriyor. İlaçlar da pahalı. İşte biz hasta ailelerine bu desteği sağlamaya çalışıyoruz.”

Sonra da…

Gündemlerindeki yeni projeyi açıkladı:

“Rahmetli Ali Muhittin Dinçsoy ve eşi Berrin Dinçsoy tarafından LÖSEV’e bağışlanan Yakın Çevre Yolu kenarındaki arazide Türkiye’nin ilk Çocuk Köyü için kolları sıvadık.”

Heyecanı şu:

“Kanser hastası çocuklarımızın yaşama bağlanacakları her türlü etkinlik ve aktivite olacak. Çocuklarımız kamp yağabilecekler, destek bulacaklar. Tiyatrodan el işlerine sosyal faaliyetlerde olacaklar.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X