Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bu proje Türkiye’de ilk kez olacak: Kanserli çocuklar için yaşam köyü!

Köşe Yazısını Dinle

Onu… Lösemili çocuklar için farkındalık çalışmaları ile tanıdık. LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan 2 yıllık Antalya Bölge Sorumluluğu sonrası Bursa’ya döndü.

Döner dönmez de…

Türkiye’de ilk olacak yeni projeyle Bursalıların karşısına çıktı:

Batı Yakın Çevre Yolu kenarında ve Tayakadın İlkokulu yanında rahmetli Ali Muhittin Dinçsoy ile eşi Berrin Dinçsoy tarafından bağışlanan 8 dönümlük araziye Türkiye’nin ilk Çocuk Köyü yapılacak.

Olay’da konuğumuz olduğunda, lösemi olarak bilinen kan kanseri çocuklar için LÖSEV olarak yıllardır yürüttükleri çalışmaları anlattı:

“Başlangıçta lösemili çocuklar için çalışırken, bugün hasta ve hastane ayrımı yapmadan tüm kanser hastaları için çalışıyoruz.”

Rakam da verdi:

“Türkiye’de 50 bin, Bursa’da 2 bin kayıtlı hastamız var. Ancak istatistikler kentlerin yüzde 10’u oranında kanserli hasta olduğunu gösteriyor. Bu da, Bursa’da 300 bin kanser hastası olduğu anlamına geliyor.”

Şunu vurguladı:

“Sokak sokak, ev ev, ofis ofis kanser hastası arıyoruz. Hastalarımıza eğitimden moral motivasyona kadar destek sağlıyoruz.”

Üzerinde durduğu şu:

“Kanser pahalı hastalık. Doğru ve iyi beslenme gerektiriyor. İlaçlar da pahalı. İşte biz hasta ailelerine bu desteği sağlamaya çalışıyoruz.”

Sonra da…

Gündemlerindeki yeni projeyi açıkladı:

“Rahmetli Ali Muhittin Dinçsoy ve eşi Berrin Dinçsoy tarafından LÖSEV’e bağışlanan Yakın Çevre Yolu kenarındaki arazide Türkiye’nin ilk Çocuk Köyü için kolları sıvadık.”

Heyecanı şu:

“Kanser hastası çocuklarımızın yaşama bağlanacakları her türlü etkinlik ve aktivite olacak. Çocuklarımız kamp yağabilecekler, destek bulacaklar. Tiyatrodan el işlerine sosyal faaliyetlerde olacaklar.”

Çağrısı şu:

“Amaçları ve kapsamı bakımından çok büyük olan projeyi Bursalılarla birlikte, Bursa’nın dinamiklerinin desteğiyle yapabiliriz.”

 

LÖSEV Çocuk Köyü’nde neler olacak?

Türkiye’nin ilk Çocuk Köyü’nde neler olacağını LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan açıkladı:

“Özel mimarili evlerde çocuklarımız kamp yapıp, eğitim alabilecekler, bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılabilecekler, teknoloji öğrenebilecekler.”

Şunu da ekledi:

“Çocuk Köyü’nde LSV Dükkan, mağazalar ve kafeterya olacak. Hobi bahçesiyle konferans, tiyatro, sergi salonları olacak. Atölyelerle spor salonu yer alacak.”

 

Bildiği konuda reçete yazdı: Tarımsal üretimin kurtuluşu kooperatifte

Geçmişinde… 1993-2007 arasında Sebzeciler ve Meyveciler Odası başkanlığı var.  2002’de Seyyar Pazarcılar Odası’nı kurdu. 2005’te Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu’nu kurup 10 yıl başkanlık yaptı.

Mehmet Çakman, tarımsal üretimi de, pazarlamasını da işi gereği biliyor. Pazar sabahı aradığında, bildiği konu olan tarımsal ürünleri konuştuk.

Söylediği önemli:

“Dünya nüfusu arttıkça tarım, süt, et ürünleri ihtiyacı artacak. Bu nedenle, üreticiler mutlaka kooperatif çatısı altında bir araya gelerek pazarlamalı.”

Bu noktada…

Tarım Organize Sanayi Bölgeleri yasasını anımsatıp şunu önerdi:

“Bursa Ovası’nın elden gittiğini görüyor ve hep birlikte üzülüyoruz. Ovanın kurtuluşu, Tarım Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesinde.”

Mesajı şu:

“Bir an önce kooperatifleşmeli ve bu kooperatiflerle Tarım OSB’yi Bursa Ovası’nda kurmalıyız. Gecikirsek iş işten geçmiş olacak.”

 

Yunuseli için akademisyen görüşü: Küçük uçaklar

Şu günlerde… Yunuseli Havaalanı arazisinin nasıl değerlendirileceği konusu tartışılıyor.

Bu kapsamda…

Arazinin havaalanı olarak korunması gerektiğini düşünenlere Uludağ Üniversitesi Tekstil Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Kenan Çeven de katıldı.

Öneri de getirdi:

“Havaalanı bölgesel uçuşlar için kullanılabilir. ATR tipi 66 koltuk kapasiteli uçaklar rahatlıkla Bursa’dan diğer illere sefer yapabilir.”

 

En güzel buluşma yeri olmuş: Bursa protokolü ve iş dünyası kitapçıda

Bu yolda… Kutbettin Bingölbali’nin her adımını yakından izledik. Atatürk Caddesi’nde açtığı ilk kitapçı dükkanı deneyimiyle Heykel’deki Sönmez İş Sarayı’nda BKM’yi nasıl büyüttüğünü biliyoruz.

Aynı şekilde…

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki konseptle Özlüce’de Avrupa’nın en büyük kitabevini Bursa’ya armağan etti. İnternetten satışta da BKM büyüyünce İstanbul Yolu’ndaki yeni adım geldi.

Hafta sonunda da…

Ağabeyi Gıyasettin Bingöl’le birlikte BKM Kitap’ta önemli konukları vardı.

O gün…

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Başsavcı Gökhan Şen, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Gülmüş, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Şahin, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyasından Hüseyin Özdilek, Faik Çelik, Muhammed Etkeser, Galip Sakder’i ağırladılar.

 

İlk leylekler karla birlikte geldi

Kış ve kar mı geç kaldı, baharın müjdecisi kabul edilen leylekler mi acele etti bilemedik, ama doğa ve kuş fotoğrafları ile haklı bir üne kavuşan Alper Tüydeş’in cumartesi günü Karacabey Yeniköy’de çektiği fotoğraflar ilgimizi çekti.

Karla birlikte gelip bıraktıkları yuvalarına giren öncü leylekler umarız kış koşullarından etkilenmezler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X