Bu ülkeyle pasaportsuz seyahat! Turizmi tetikler mi?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sırbistan’la başlayan pasaportsuz seyahatin etkilerinin neler olabileceğini kaleme aldı…

Bu ülkeyle pasaportsuz seyahat! Turizmi tetikler mi?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy başarılı bir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü idi. Sonrasında Belgrad Büyükelçisi olarak atandı.

Büyükelçi Aksoy ile en son Sırbistan’ın Sancak bölgesindeki iftar programlarında konuşmuştuk.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Pazar ve Tutin şehirlerinde verdiği ve Başkan Alinur Aktaş’ın da bulunduğu programda Büyükelçi Aksoy Bursa heyeti ile bizzat ilgilenmiş, Yeni Pazar’daki Türk Konsolosluk yetkilileri de program boyu grubu yalnız bırakmamıştı.

Sırbistan ile pasaportsuz seyahatin daha o vakit ipuçlarını almıştık.

İki cumhurbaşkanı arasındaki dostane ve samimi ilişkiler vatandaşların vizesiz ve pasaportsuz her iki ülkeye de seyahat imkanı sunmuş oldu.

Haberi okuyunca biz de sevindik.

Gerçekten o bölgede çokça Müslüman Türk, Boşnak, Arnavut nüfus var.

Avrupa Birliği ülkelerinin vizesiz seyahat için senelerdir oyaladığı Türkiye bu yolla, ikili anlaşmalarla, sınırlardaki duvarlar kaldırılabilir.

AB’nin Türkiye’ye yakın vadede vize serbestisi falan vereceği yok. Hele, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini bloke ettikten sonra, bizim vize işini de bu iki ülke veto edecektir.

Bu yüzden, Türkiye ile Sırbistan’ın kimlik kartları ile ülkelere geçiş hakkı tanımaları son derece faydalı bir adımdır. Bunun iki ülke turizmine de olumlu yansımaları olacaktır.

Balkanlardaki Evlad-ı Fatihan ile daha kolay irtibat sağlanacaktır.

Belgrad, Yeni Pazar ve Tutin’de konuştuğumuz diplomatlarımız da iki ülkenin ilişkilerini daha da artırmak için çabalıyorlardı.

Sancak’taki Boşnak ve Türk nüfus ile Sırp vatandaşları da atılan bu olumlu adıma sevineceklerdir.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X