Bulgaristan Türklerinin birlikteliğini kim sağlar?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugün, “Bulgaristan Türklerinin birlikteliğini kim sağlar?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bulgaristan Türklerinin birlikteliğini kim sağlar?

Sözde Türk azınlığı temsil eden bir parti var ama bunun Bulgaristan derin devleti ile bağlantısı hep sorgulanıyor.

Asimilasyon politikalarından hiç vazgeçilmediği, Türk nüfusunun yoğun olduğu bölgelerdeki ayrımcılığın sürdüğü, Türklere karşı dışlamanın her ortamda yayıldığı bir AB ülkesi olan komşu Bulgaristan’da soydaşlarımızın içinde bulunduğu siyasi ayrışmışlık içler acısı.

Sözde Türk partisi olarak bilinen o oluşumu acaba ülkede kendine özgü bir azınlık dizayn etmek isteyen Bulgar devleti mi kurdurdu?

Bugün doğal lider olarak tanınan eski genel başkanın geçmişi öteden beri muamma.

Dün, Bulgaristan siyasetini yakından izleyen ve oradaki soydaşlar ile bağlantısını hiç koparmayan bir dostumuz ile sohbet ederken, komşudaki Türk azınlığın içine düştüğü siyasi bunalımın kendini hayli üzdüğünü fark ettik.

Bu konuda zaman zaman ilgili kurullara raporlar sunan dostumuz gidişattan hiç hoşnut değil.

Ne yazık ki, Bulgaristan’daki Türkleri derleyip toplayacak, Türkiye’ye gönülden bağlı bir siyasi oluşum yok.

Olanların da AK Parti ve onun liderine olan karşıtlıkları nedeniyle bugün Türkiye’de CHP ve HDP ile yakın temas kurmaktan da kaçınmadıkları biliniyor.

Var olanların hepsine kuşku ile bakılıyor.

Bulgaristan’da bugün bile en güçlü azınlık partisi olarak geçen siyasi hareketin halen Türkiye ile çatışan görüntüsü kabul edilebilir bir durum değil.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X