BULKEP’TEN ‘eğitim eşitliği’ çağrısı

Bursa Laik, Kamusal Eğitim Platformu (BULKEP) pandemi döneminde eğitim alanında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

BULKEP’TEN ‘eğitim eşitliği’ çağrısı

DERYA DEMİR PINAR

Kent Meydanı’nda toplanan platform üyeleri adına konuşan Jülide Akköprü, uzaktan eğitim sürecinde eğitime hiç ulaşamayan, kısmen ulaşabilen ve tam ulaşabilen şeklinde öğrenci gruplarının ortaya çıktığını belirterek, ülkede bulunan 15 milyon öğrencinin 3 milyon 17 bininin internetten yoksun olduğunu, 754 bininin de televizyon ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

4 milyondan fazla öğrencinin EBA’dan faydalanamadığının altını çizen Akköprü, “Son gelen kısıtlamalar nedeniyle saat 13.00-16.00 arasında sokağa çıkabilen 20 yaş altı çocuklar, MEB’in oluşturduğu EBA noktalarından faydalanamıyor. Türkiye’de altyapı sağlam olmadığı için aynı evde en az 3 kişi online derse bağlanamıyor. Tüm sorunlara bir an önce çözüm bulunmalı. İnternet altyapısı güçlendirilmeli. Bilgisayar eksikleri karşılanmalıdır. LGS ve YKS’yi kapsayacak müfredat konuları pandemi gözetilerek yeniden düzenlemelidir. Okul ve sınıf sayıları artırılarak, sınıf başına düşen öğrenci sayısı azaltılmalı. Köy okulları derhal açılmalı. Tüm öğrencilerin eşit eğitim imkanına ulaşması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

“2 MİLYON ÖĞRENCİ CEMAAT ELİNDE”

Cemaatlerin denetimsiz olarak büyüdüğünü de ifade eden Akköprü, “Bu yapılara ait sibyan mektepleri, medreseler, yurt ve evlerle ilintili çocuk sayısının 2 milyona yaklaştığı tahmin ediliyor. Çocuğunun temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, tablet, bilgisayar, internet olanağını sağlayamayan ailelerin çocukları tarikat ve cemaatlerin himayesine giriyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X