Bunu sakın yapmayın! Önemli cezalarla karşılaşabilirsiniz

Olay Gazetesi Yazarı Fatih Acar bugünkü köşesinde, herkesin başına gelebilecek bir konuyu kaleme aldı.

Bunu sakın yapmayın! Önemli cezalarla karşılaşabilirsiniz

Emekli aylığı alan anne, baba veya başka bir yakınınız öldükten sonra hesabına yatan parayı çekerken dikkat edin. Yoksa başınıza olmadık işler gelebilir.

Okurlarımızdan Durmuş Bey gönderdiği e-postasında herkesin başına gelebilecek ancak sonuçları pek fazla düşülmeyen bir hususta soru sormuş. Durmuş Bey sorusunda babasının yaklaşık iki ay önce vefat ettiğini, babasının SGK’dan emekli aylığı aldığını, öldükten dört gün sonra Ziraat Bankası’ndaki hesabına haziran ayının emekli aylığının yattığını söylüyor ve bu parayı çekip çekemeyeceğini, çekerse başına bir şey gelir mi diye soruyor.

Emekli aylığı hesaba ne zaman yatar?

Emeklilere aylıkların nasıl ve hangi periyodlarla ödeneceği önemli bir konu. Çünkü bu sürelerin bilinmemesi halinde sorumuzu soran Durmuş Bey gibi aklımız karışabilir.

Emekli aylığının ne zaman hesaba yatırılacağına ilişkin düzenleme Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’nin 69. maddesinde yer alıyor. Buna göre, sigortalıya ve hak sahiplerine bağlanan gelir ve aylıklar, SGK tarafından belirlenen dönem ve tarihlerde her ay peşin olarak ödeniyor.

Örneğin, işçi emeklilerinin aylıkları her ayın 17 ila 26’sında, Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları ise her ayın 25 ila 28’inde ödeniyor. Bu tarihler arasında emeklilerin tahsis numaralarının son rakamının kaç olduğuna göre ödeme tarihleri belirleniyor.

Fatih Acar’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X