Bursa BUSKİ’de değişim olacak mı? Genel Müdür Gülenç’ten açıklama…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ’nin Genel Müdürü Güngör Gülenç’in açıklamasını köşesinde paylaştı.

Bursa BUSKİ’de değişim olacak mı? Genel Müdür Gülenç’ten açıklama…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dün bu sütunlardan Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve iştiraklerine ilişkin atama kulislerini aktarmıştık.

Onların içinde Bursa‘nın altyapı kuruluşu BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç‘in de yeni dönem için emekli olana dek süre istediği kulisini aktarmıştık. Genel Müdür Gülenç eksik olmasın telefonla arayıp, bilgilendirdi.

40 yıllık mühendis olduğunu, bunun 36 yılını BUSKİ‘de geçirdiğini, 4 farklı siyasi parti ve 7 Büyükşehir belediye başkanı ile çalıştığını hatırlattı. Ardından da, “Her başkan beni bir üst göreve getirdi. Hiç bir başkandan görev istemedim. Verilen görevleri elimden geldiğince yaparım dedim. Mustafa Bozbey Başkan veya yakın çevresinden de görevi uzatın diye talebim olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Güngör Bey’i mesleğe atıldığımızdan ve BUSKİ’de tanıdığımızdan bu yana mütevazi yapısı ile çalışkanlığıyla biliyoruz. Ekibiyle birlikte kentin ve kırsalın altyapısında çok emeği var. Ona haksızlık etmek istemeyiz. Bu nedenle yaptığı bilgilendirmeyi de paylaşmak istedik.

BUSKİ 31 Mart yerel seçimleri öncesi kentin siyasi gündeminde çok tartışıldı. Özellikle İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu‘nun açık hedefindeydi. Türkoğlu, rakibine buradan çok yüklendi. Kurumda ortaya çıkarılan ve yargıya intikal ettirilmiş hukuksuzluğu diline doladı. Kurum ile birlikte yöneticiler ve bağlı olduğu siyasi yapı da yıpratıldı.

31 Mart sonrası bürokratik değişimden buranın muaf tutulacağını sanmıyoruz. Ancak, Genel Müdür Gülenç’in çalışkanlığına çokça şahidiz.

Yeni yönetimin buradaki tercihini de önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Güngör beyi tanıdığımda da iyi bir mühendis,idareci olarak gördüm.
    Vatandaş olarak bizlere ilgi ve alaka gösteren sorunumuza çözüm bulan bir şahsiyet olarak şahitlik ederim.
    Her seçilen yöneticinin ekibiyle çalışmayı tercihi en tabii ve demokratik hakkıdır.
    Sn.Belediye başkanımız Bozbey’de Güngör beyden daha liyakatli,verim alacağı biri yoksa mevcut ile devamı en sağlıklı ve akılcı tercih olacağı kanaatindeyim.
    Bursa ve hemşehrilerimiz için hayırlısı ne ise o olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X