Bursa Büyükşehir’de memurlardan flaş karar

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde görevli memurların aldığı kararı köşesinde paylaştı…

Bursa Büyükşehir’de memurlardan flaş karar

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İktidarlar her dönem kendilerine yakın sendikaların kurumlarda örgütlenmesini sağlarlar. Bu durum, yereldeki belediyelerimiz için de geçerlidir.

Bursa’da CHP’nin kazandığı Büyükşehir ve 6 ilçe belediyesinde önümüzdeki günlerde sol sendikaların ağırlığı hissedilecek.

Nitekim,

31 Mart sabahı KESK’e bağlı, kısa adı TÜMBELSEN olan, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi hemen Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlenmeye başlamış ve TİS için yetki alınabilecek üye sayısına ulaşmış.

KAMUSEN Konfederasyonu’na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası BEMBİRSEN’in yetkili olduğu Büyükşehir’deki memurların istifalarıyla Bursa’daki örgütlülüğü de sona erme aşamasına gelmiş.

Bu durum işçi sendikaları için de geçerli.

Burada da Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası’ndan kopuşların başlaması ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın Büyükşehir Belediyesi’nde hızlıca örgütlenmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X