Bursa çok avantajlı bir şehir

ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, önümüzdeki yıllarda gayrimenkul sektörü açısından en hızlı gelişen şehirlerinden birinin Bursa olacağını söyledi.

Bursa çok avantajlı bir şehir

ASLIHAN AYDIN

Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi ERA Türkiye tarafından Bahçeşehir Üniversitesi Bursa Kampüsü’nde ‘Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkulde Yatırım Fırsatları’ konulu seminer düzenlendi. Seminer öncesinde soruları yanıtlayan Tümen, Bursa’nın arazi yatırımcıları için çok avantajlı bir şehir olduğunun altını çizdi. Bursa’ya ulaşımın kolay olmasının şehre artı bir değer kattığını belirten Tümen, ”Bursa önümüzdeki yıllarda gayrimenkul sektörü açısından en hızlı gelişen şehirlerinden biri olacak” dedi. 

Şehrin batıya doğru geliştiğini hatırlatan Tümen, ”Konut yatırımında İhsaniye, Beşevler ve Ataevler’deki hareketlilik Görükle’ye kadar uzamış durumda. Ayrıca Mudanya Yolu, Bademli’de talep gören yerlerin başında geliyor. Ticari gayrimenkul hareketliliği ise Mudanya yolu, Ankara yolu üzerinde yoğunlaşıyor” diye konuştu.

 

PAZAR BÜYÜYOR

 

Bursa’nın 10 yıllık gayrimenkul hareketliliği hakkında bilgi veren Tümen, “Ortalama bir gayrimenkulün metrekare fiyatı 2004 yılında 726 lira civarında iken günümüzde bu fiyat bin 150 civarında. Yüzde 60’lık bir artışı söz konusu” dedi. Tümen, en güvenilir yatırım aracının gayrimenkul olduğunu ve geçen yıl yatırımcısına yüzde 8’lik bir kazanç sağladığını dile getirdi. Tümen, “Pazar giderek büyüyor. Artık eskiye nazaran çok daha fazla gayrimenkul işlemi yapılıyor. Artık insanlar gayrimenkulü barınma ihtiyacını karşılamaktan ziyade yatırım aracı olarak görmeye başladı” dedi.

SEKTÖRÜN KRİZİ YOK

Tümen, ERA Türkiye olarak Bursa’da 7 ay önce ofis açtıklarını ve franchise sistemiyle 5 ofise ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı. Kurumun ABD merkezli olduğunu ve 2 yıldır Türkiye’de faaliyet gösterdiklerini belirten Tümen, “Liderlik vasfı olan, organizasyon kurup, bunu yönetebilecek ve gayrimenkul pazarlama sektörünü farklı bir şekilde yorumlayacak kişilerle tanışıp, iş ortaklıkları kurmak istiyoruz” diye konuştu. Gayrimenkul pazarlama sektöründe ciddi bir potansiyelin olduğunu ifade eden Tümen, sektörde kriz olmadığına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X