Bursa ekiplerinden çağrı; 6 takım da BAL’a alınsın…

Gürsu Belediyespor, Gemlik Vefaspor ve İnegöl Kafkas Gençlikspor kulüpleri ortak açıklamayla Bursa’nın yok sayılmamasını istedi.

Bursa ekiplerinden çağrı; 6 takım da BAL’a alınsın…

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu’nun 2020-2021 sezonunda illerden Bölgesel Amatör Lig’e alınacak takım sayılarıyla ilgili kararına tepkiler sürüyor. Gürsu Belediyespor, Gemlik Vefaspor ve İnegöl Kafkas Gençlikspor kulüpleri ortak bir açıklama yaparak mağduriyetin giderilmesini istedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Pandemi sürecinden dolayı Bursa ilimizde oynanması gereken Süper Amatör Lig play-off maçları oynanamamıştır. 14 Ağustos’ta açıklanan kararla Bursa ilimizden 4 takımın Bölgesel Amatör Lig’e çıkacağı belirtilmiştir. Aynı kararda İstanbul’da play-off oynayan ve 0 puan alan takımlar dahil 16 takımın tamamının Bölgesel Amatör Lig’e çıkartılması ve nüfusu 500 bin olan Kütahya’dan 3 takımın BAL’a alınması, 3 milyonluk nüfusuyla adeta bir futbolcu fabrikası olan Bursa’yı yok saymaktır. İlgili kararın tekrar gözden geçirilerek play-off oynamaya hak hazanan 6 takımın da Bölgesel Amatör Lig’e çıkartılarak mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X