Bursa fabrikası çok önemli

Fransız otomotiv grubu PSA’nın Türkiye Genel Müdürü Olivier Cornuaille, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile birleşme durumunda Tofaş’ın Bursa fabrikasının çok önemli olduğunu söyledi.

Bursa fabrikası çok önemli

Peugeot, Citroen, DS ve Opel markalarını bünyesinde bulunduran Fransız PSA Grubu’nun Türkiye pazar sonuçları açıklandı. Buna göre, PSA Türkiye satışlarını yüzde 12,4 yükseltti. PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille, buradaki konuşmasında, 2020 yılı için çok iyimser olduğunu belirtti. Geçen yıl pazar tahmini konusunda hata yaptıklarını ifade eden Cornuaille, pazarın yıl sonunda hareketleneceğini öngöremediklerini kaydetti. Cornuaille, ‘’Bu yıl için ise tahminlerimiz oldukça oturaklı. 600 bin adetlere kesin olarak ulaşırız” dedi.

TÜRKİYE BİR FIRSAT OLACAK

PSA ve İtalyan otomotiv grubu FCA grubunun birleşmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Cornuaille, Fiat’ın Bursa’daki tesislerinde üretim olabileceğine yönelik ipucu verdi. PSA fabrikalarının yüzde 100 dolu olduğunu dile getiren Cornuaille, bu yüzden Türkiye’nin kendileri için büyük bir fırsat olacağının altını çizdi. Cornuaille, ‘’Birleşme ile 3 milyon araç ortak platformda üretilebilir. Bu noktada Tofaş’ın Bursa fabrikası çok önemli. Tofaş çok iyi bir şirket ve üretim merkezi. Evlilikten sonra yeni fırsatlar gündeme gelecektir” diye konuştu. Birleşmeyle ilgili 45 ülkenin Rekabet Kurumu’ndan onay alınması gerektiğini hatırlatan Cornuaille, Türkiye’nin de buna dahil olduğuna işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X