Bursa geleneği aile şirketlerinde eğitimli genç nesille yeni sanayi!

30. kuruluş yılını kutlayan GESİAD, geleneksel aile şirketlerinin yönetim anlayışından eğitimli genç kuşağa geçişte çok farklı bir misyon üstlendi.Yeni nesil sanayici ve iş insanı profilindeki değişimi anlatan GESİAD Başkanı Murat Kaya yansımasını da “Bursa üretimiyle ve değişimiyle örnek bir sanayi kenti. Türkiye’nin büyük hedefleri için 10 yeni Bursa lazım” diyerek yorumladı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa geleneği aile şirketlerinde eğitimli genç nesille yeni sanayi!

nımsıyoruz da… Orhan Efe başkanlığında kuruluşuna tanıklık ettiğimiz ve Genç Sanayici İşi İnsanları ve Yöneticiler Derneği 30 yaşına ulaşmış.

Üstelik…

Genç sanayici ve iş insanları örgütlerinin öncüsü GESİAD bu 30 yılı boşa geçirmedi. Bursa geleneği olan aile şirketlerinde yönetimin eğitimli genç kuşağa geçişinde çok önemli katkılar sağladı.

Nitekim…

GESİAD Başkanı Murat Kaya, yönetiminden Gülçin Bayrak Tüzemen, Yener Poroy, Tolga Papatya ile ziyaretimize geldiğinde, bu değişimi konuştuk.

Başkan Kaya tüm dünyası üretmek olan Ertuğrul Kaya’nın oğlu. Tüzemen, bir dönem Bursa siyasetinin etkili isimlerinden ve DYP Yıldırım İlçe Başkanlığı yapan Şevket Burhan’ın yeğeni. Poroy, öğretmen eşimizin öğrencisi. Küçüklüğünü bildiğimiz Papatya da Aysel Papatya’nın oğlu.

Aslında…

180 üyesi ve üyelerinin 14 bin 500 çalışanıyla GESİAD etki alanını genişleten özel bir örnek. 2 federasyon ve 2 konfederasyon üyelikleriyle de ilişkilerini geliştiriyor.

Dahası…

Sanayici ve iş insanı profilindeki değişimin Bursa iş dünyasına yansımasını Başkan Kaya şöyle özetledi:

“Bursa’nın ihracatçı firmaları ilk 100’ünde 4 üyemiz var. 250 büyük firma ve vergi şampiyonları listelerinde üyelerimizin sayısı her yıl artıyor.”

Hedefleri büyük:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X