Bursa hangi alanda Türkiye’nin kalbi? 800’ü aşkın firma var…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın önemli bir alanda Türkiye’nin öncü şehirleri arasında yer aldığını bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa hangi alanda Türkiye’nin kalbi? 800’ü aşkın firma var…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yıllar önce… Enver-Der kısa adıyla bildiğimiz Enerji Verimliliği Derneği Başkanı olan Dr. Mustafa Uysal yeni kavramlarla tanıştırdı…

Örneğin…

Son dönemde enerji verimliliği, yeşil enerji gibi dünya kriteri olan enerji üretimi ve kullanımıyla ilgili önemli çalışmalar yaptı.

O süreç…

Hem enerji konusunun daha çok gündeme gelmesi, hem sektörel büyüme ve hem de yeni potansiyel nedeniyle sona erdi. Yeni dönemin potansiyeline göre Enerji İşverenleri Sendikası doğdu.

Bursa’da kurulan, kurucularının tümü ve yönetim kurulunun yüzde 80’i Bursa’dan olan Enis’te Genel Başkanlığı, hukukçu olarak enerji yatırımları alanında uzmanlaşan Av. Niyazi Kasap’ın üstlendi. Dr. Mustafa Uysal ise Genel Başkanvekili oldu.

Enerji tesisleri kuranlar, santral ve panel üreticileri, enerji üretenlerle enerji satış birimleri ve enerji yatırımlarıyla mühendisliği yapan işletmelerin üye olduğu Enis hızlı da başlangıç yaptı.

Onu da…

Birlikte ziyaretimize gelen Enerji İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Av. Niyazi Kasap ve Genel Başkanvekili Dr. Mustafa Uysal’dan dinledik.

Çarpıcı bir durum aktardılar:

“Bursa farkında değil, ama Türkiye’deki enerji politikalarını Bursa’daki çalışmalar oluşturuyor. Hatta, Bursa farkında olmasa bile, Türkiye’de enerjinin kalbinin Bursa olduğunu söylemek gerekiyor.”

Rakam da çarpıcı:

“Bursa’da enerji işiyle ilgili 800’ü aşkın firma var.”

Peki…

Bursa bu kadar büyük potansiyel oluşturmasına karşın; farkının, özelliğinin ve enerjiden gelen gücünün neden farkında değil?

İşte verdikleri cevap:

“Bursa o kadar çok konuda faaliyet gösterip üretim yapan bir kent ki, karar verici mekanizmanın ilgisi dağılıyor, odaklanma eksikliği yaşanıyor.”

Çağrıları şu:

“Kararlar Ankara’dan verildiğinde yereldeki gerçekler anlaşılamıyor. Her bölgenin sorunu ve ihtiyacı farklı. Yerelde çözüm için öncülük Bursa’ya düşer.”

 

Yerel çözümün yolu Enerji Ajansı’nda

Bursa’da… 800’ü aşkın enerji firmasının Türkiye’nin her yeri ve yurt dışında çalıştığını Enerji İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Niyazi Kasap ve Genel Başkanvekili Dr. Mustafa Uysal’dan öğrenince şaşırdık.

Önerileri şu:

“Bursa’daki birikimle, Kalkınma Ajansları gibi Enerji Ajansı kurulup bölgesel Konsey oluşturulmalı. İlk Ajans Bursa’da açılmalı. Sendika olarak müteşebbislerin önünü bu yönde açmaya çalışıyoruz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X