Bursa için kritik 3 dosya!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın, Bursa ziyareti sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği dosyaların detaylarını paylaştı…

Bursa için kritik 3 dosya!

Yılmaz, yazısında şu bilgileri paylaştı:

Gözlemimizi… Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçen hafta Bursa’ya geleceği belli olduğunda da paylaştık:

Bursa’ya en fazla yatırım yapan ve Bursa’nın sorunlarına en çok ilgi gösteren 2 Bakan’dan biri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, diğeri Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu.

İkisi de Bursa’nın fahri hemşerisi gibiler.

Nitekim…

Bakan Kurum cuma günü Vakıf Kent Parkı’nı açtı, Gökdere Millet Bahçesi’ni başlattı. Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili mesajlar verdi.

Programda…

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretleri yanında AK Parti İl Başkanlığı ziyareti de vardı. Teşkilatla buluştuğu bu toplantıda vatandaşın beklentileri ve istekleri adına önemli görüşmeler oldu.

Örneğin…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, vatandaştan gelen istek ve şikayetlerle hazırladığı 3 dosyayı görüşmede Bakan’a verdi:

Bir…

“Vatandaş en çok İmar Barışı’ndan kaynaklı sorunları bizlere aktarıyor ve çözüm bulunmasını istiyor.”

Örnek de verdi:

“İmar Barışı beyan süresi 31.12.2017’de bitti, ödeme süresi 30.06.2018’e kadar 6 ay uzatıldı. Bu iki tarihle ilgili sıkıntı var. Vatandaş parayı yatırmış, ama uydu fotoğrafına göre imara aykırılık var.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Bazıları 200 metrekare inşaatını daha az ödeme için 100 metrekare göstermiş. Kimi ileride inşaat yapacağı hesabıyla 50 metrekare yeri 150 metrekare beyan etmiş.”

Şunu vurguladı:

“İmar Barışı’nda yapılan incelemelerin yüzde 10’dan fazlasını beyan aykırılığı oluşturuyor. Vatandaş buna çözüm istiyor.”

İki…

“Bursa için kentsel dönüşüm çok önemli. Fakat bazı bölgelerde kentsel dönüşüm uygulamalarından mağdur olduğunu düşünenler var. Onlar da karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünü bekliyorlar.”

Üç…

“Bursa’da doğal SİT alanları çok fazla, ama bu alanlarda yaşam da var. O nedenle, doğal SİT alanları konusunda yeniden değerlendirme isteniyor.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X