Bursa için kritik taş ocağı kararı! 3 köy itiraz etmişti…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın 3 köyünü ilgilendiren önemli bir kararı bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa için kritik taş ocağı kararı! 3 köy itiraz etmişti…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Konu… MHP İl Başkanlığı’nın organize ettiği Adım Adım 2023 İlçe İlçe Aydınlatma ve Anlatma toplantıları kapsamında 12 Haziran’daki MHP İnegöl çıkarması sırasında gündeme geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu o gün teşkilatla buluştular, İnegöl Belediyesi’ni ziyaret ettiler, sivil toplum kuruluşları ziyaretleri yaptılar, vatandaşla bir araya geldiler.

O görüşmeler sırasında…

Orhaniye Köyü Muhtarı Metin Ulu, Osmaniye Köyü Muhtarı Hüseyin Efe ve Yeniyörük Köyü Muhtarı Hayrettin Demirtaş programın bir bölümünde MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu ile bir araya geldiler.

Sorunu şöyle aktardılar:

“Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Osmaniye, Orhaniye, Yeniyörük köylerinin su havzalarıyla tarım alanlarını içine alan bölgeyi taş ocağı için ihaleye çıkardı.”

Şunu istediler:

“O araziye taş ocağı yapılırsa suyumuzu kirletir, tarım alanlarımız büylük zarar görür. Bizim tarımdan başka geçim kaynağımız yok.”

23 Mayıs’ta ihalenin iptali için dilekçe verdiklerini de eklediler.

Bunun üzerine…

MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu ertesi gün Ankara’ya döndüğünde ilk işi Maden ve Petrol Genel Müdürlüğü ile temasa geçip yaptığı görüşmeyi aktarmak oldu.

Sonra da…

“Taş ocağı 3 köyün tarım arazilerini ve su kaynaklarını kirletmek doğru olmaz. Bu insanlar tarım yapamazlarsa ne olacak?” diye sordu.

Ardından…

Osmaniye, Orhaniye, Yeniyörük muhtarlarının 23 Mayıs’ta Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçe fotokopilerini gönderdi.

Akşamında da…

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden, İnegöl’deki 3 köyün arazilerini kapsayan taş ocağı ihalesinin iptal edildiğini duyurdu.

Köylüler çok sevindiler.

İhale iptalini sağlayan görüşmeleri yapan Vahapoğlu her zamanki mütevazılığıyla “Görevimizi yaptık” dedi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X