Bursa için önemli projede 8 yıl sonra ilk adım

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’da Gölbaşı Barajı’yla ilgili yaşanan yeni gelişmeyi kaleme aldı…

Bursa için önemli projede 8 yıl sonra ilk adım

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş hep sahada… Sosyal konularla ilgileniyor, sanayi ve tarımsal üretim işletmelerine ziyaretlerle üretene moral veriyor. Kent merkezinden dağ yöresine turizm tesislerinden kooperatiflere her yere gidiyor.

Dahası…

Ulaşımdan sağlığa, spordan kırsala yatırım şantiyelerinde. Gerektiğinde, Geçit’teki metro inşaatında olduğu gibi, işin hızlanması adına sandalyeyi çekip çalışanların yanına bile oturuyor.

Hafta sonu…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, DSİ 1. Bölge Müdürü İnan Gündüz’le birlikte Gölbaşı Barajı gövdesi yükseltilmesi için sondaj çalışmalarını incelediğini görünce heyecanlandık.

Nedeni de şu:

26 Aralık 2016 tarihli yazımızda “Bursa susuz kalmayacak: Gölbaşı da sisteme giriyor” başlığıyla, dönemin AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in açıklamalarına yer verdik:

“Kentin doğusunda bulunan Gölbaşı Barajı sulama amaçlı kullanılıyor. DSİ bu barajdan da kente su vermek üzere proje geliştiriyor.”

Nasıl olacağını da söylemişti:

“Gölbaşı Barajı gövdesi yükseltilip daha çok su tutması sağlanacak, kent merkezi doğusuna yılda 57 milyon metreküp içme suyu verilebilecek.”

Ardından…

14 Ocak 2021 tarihli yazımızda, yine dönemin AK Parti Bursa Milletvekili olan Hakan Çavuşoğlu’nun açıklamasını “Bursa’ya su, ovaya can verecek” başlığıyla aktardık.

Şu bilgileri vermişti:

“DSİ projesiyle barajın gövdesi yükseltilip sulanan 18 bin 160 dekara ilaveten 26 bin 340 dekar daha sulanacak. Böylece, Bursa Ovası’ndaki 44 bin 500 dekar Gölbaşı suyuyla can bulacak. Kent merkezinin doğusunda Yıldırım, Gürsu ve Kestel ilçelerindeki yerleşimlere Gölbaşı Barajı’ndan 2065 yılına kadar 64 hetrometreküp içme suyu verilecek.”

Şimdi…

8 yıl sonra olsa bile kent merkezinin doğusuna içme suyu, ovaya da can verecek projede ilk sondajlar başladı.

Umarız…

Gölbaşı suyu için bir bu kadar daha beklemeyiz.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

  1. BURSA ve bu kadim şehrin insanına hizmet tebrik edilir.
    Ancak şu kadar tarım alanı sulanacak derken aklıma gelen ve dikkatinizi çekmek istediğim husus şu:
    Devlet millletten topladığı vergiler ile sulu tarım yapılsın,milletin ve ülkenin kazanması için milyonlar harcayarak ‘KANALETLER,yapıyor.
    Bu kanaletlerin durumu içler acısı haldedir.
    Muhtelif sebeplerle şehrimi dolaşan ve güzel gördüklerimden sevinç
    menfi hallerden ise müteessir olmaktayım.Bakın ovamızda birçok kanalet ya parçalanmış,ya su ile bağı kesilmiş ya da sulanması için yapılan kanaletler var amma bu sefer de arazi beton yığınına çevrilmiş.
    Lütfen verimli tarım topraklarını koruyalım.
    Lütfen nokta kadar menfaatler için binlerce hektarlık verimli tarım topraklarını beton yığınına döndürmeyelim.

  2. Bizde heyecanlanmıştık bir cumartesi Aniden İPEKÇİLİKTE ki 5 yıl önce DEVLETİN YIKIP HEMEN SÖZDE YENİDEN SİNİ YAPICAKLARI ÇELEBİ MEHMET LİSESİ’NE BAKMAYA GELMİŞTİ GEÇEN YIL BİR DAHA NE GELEN VAR NE GİDEN ÇÖPLÜKTEN GECİLMEZ HALE GELDİ SADECE BAKMAYLA YIKMAYLA OLMUYOR GÖRÜPTE İNANMA İCRAAT GEREK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X