Bursa için tehlike çanları!

Bakanlığın açıkladığı haritaya göre vaka oranı yüz binde 78,47’ye ulaşan Bursa’yı zor günler bekliyor. Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, bu hızla giderse Bursa’nın önümüzdeki hafta kırmızı olacağı görüşünde.

Bursa için tehlike çanları!

Derya Demir PINAR

Koronavirüs nedeniyle uygulanan kısıtlamaların, illerin haftalık vaka durumuna göre gevşetilmesiyle sarı listede bulunan Bursa’da, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre oran, yüz binde 78,47’ye ulaştı.

Yani günlük sayı 340 civarına yükselirken, haftalık ortalama ise 2 bin 370 civarında oldu. Önceki hafta açıklanan tabloya göre Bursa, yüz binde 58,55’di. Yani günlük 240’larda haftalık ortalama ise 1740’dı.

Renklere göre açıklanan tablonun ilk haftasında ise yüz binde 49.70’lik orala ciddi bir başarı oranı yakalayan Bursa’da günlük vaka oranı 210, haftalık ortalama ise 1470’di. Yani iki hafta önce ‘orta risk’ kategorisinde olan Bursa’da kısıtlamaların gevşetilmesiyle oranlar, yüzde 60 artarak ‘yüksek riskli iller’ kategorisine girdi. Yalnızca 2 haftada vaka oranı ciddi bir şekilde artan şehri zor günler bekliyor.

TAKİP HASTASI ÜÇ KATINA ÇIKTI

Bu günlerin Bursa için iyi günler olduğunu dile getiren Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, ciddi bir riskle karşı karşıya kalındığını söyledi. İki hafta içinde yüzde yaşanan yüzde 60’lık artışı değerlendiren Türkkan, “Aşılamada ciddi bir yavaşlama söz konusu. Günde 1 milyon insana aşı yapılacaktı ancak çok altındayız şu an. Yani toplumu bağışıklayamadık. Varyant virüsler ve açılmalar oranların artmasında ciddi etkenler. Aile hekimleri geçen hafta 2 ya da 3 koronavirüs hastası takip ederken, bu hafta sayı 4-8 arasına çıktı” diye konuştu.

“HAFTAYA ÇOK YÜKSEK RİSKLİ OLURUZ”

Aşılama ile insanlara ciddi anlamda bir rahatlama geldiğini ve bu nedenle dikkatsiz davranıldığının altını çizen Türkkan, “Bir süre önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sürekli Bursa’yı uyarıyordu. Çok kısa süre sonra bu uyarıları yine Bakan Koca’nın ağzından duyacağız. Bu artış ile giderse çok kısa tahminime göre önümüzdeki hafta kırmızı olacağız. Yani önümüzdeki hafta şapkamızı başımızın önüne alıp düşünmek zorunda kalacağız. Bu nedenle acil kapanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X