Bursa iş dünyasına 13,5 milyon dolarlık doping

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), firmaların uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında Bursa iş dünyasına 13,5 milyon dolarlık destek kazandırdı.

Bursa iş dünyasına 13,5 milyon dolarlık doping

Oda Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Bursa’dan güçlü markaların çıkması amacıyla önemli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Bu kapsamda hazırladıkları projelerle uzay, havacılık ve savunma, raylı sistemler ve bebe-çocuk konfeksiyonu alanında Bursa’ya 13,5 milyon dolarlık kaynak aktarılmasını sağladıklarını belirten Burkay, “Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olarak firmalarımızın markalaşması ve uluslararası alanda güçlü bir konuma ulaşmasını hedeflemekteyiz” dedi. 

Bursa’daki firmaların güçlü olduğu alanlarda Ekonomi Bakanlığı’na yıl sonuna kadar 7 Ur-Ge projesi daha sunacaklarını dile getiren Burkay, ”Böylece Bursa’ya toplamda 45 milyon dolarlık kaynağın aktarılmasını sağlamış olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X