Bursa iyi yolda: Günlük vaka sayısı 500’ün altına indi, hastaneler boşaldı

Sabah, Pekin’deki Bursalı gazeteci dostumuz Sedat Aydın’ın gönderdiği “aşılar yola çıktı” fotoğrafı ve notuyla başladığımız günde, Bursa’nın koronavirüs mücadelesindeki başarısının rakamları ortaya çıktı. Kasım ayı ortasında günlük 4 bin 700’ü aşan vaka sayısı bu hafta başı 500’ün altına indi. Hastanelerdeki koronavirüs başvurularında büyük düşüşler yaşanırken, yoğun ve ve katlarda ayrılan korona yatakları boşaldı. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa iyi yolda: Günlük vaka sayısı 500’ün altına indi, hastaneler boşaldı
HABERİ PAYLAŞ

Sabah… Saat 07.30’da Pekin Havaalanı’ndan gelen fotoğrafla güne başladık. Fotoğrafta, Çin’den dünyaya radyo ve televizyon yayını yapan CRI Türkçe Servisi Baş Editörü olarak görev yapan Bursalı gazeteci Sedat Aydın vardı.

Üzerinde T.C. Sağlık Bakanlığı yazan kolinin önündeki fotoğrafa şunu yazmış:

“Sinovic aşıları Türkiye için yola çıktı. Oradaydım.”

Mesaj sabah 07.30’da bize ulaştığında, Pekin’de saat 12.30’du. THY uçuş süreci 10-12 saat arası değiştiği için, aşıların gece İstanbul’a ulaşması bekleniyordu.

İşte…

Koronavirüse karşı hepimizin umudu haline gelen aşılar havada yoldayken, Bursa’daki koronavirüs tablosunu merak ettik.

Gördük ki…

Alınan önlemler, vatandaşın bireysel olarak dikkatli davranması yanında, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması çok etkili olmuş.

Nitekim…

Kasım ayı ortasında günlük 4 bin 700’ü aşan Bursa’daki vaka sayısı günlük 500’ün altına indi.

Bu tablo bir kentin azmiyle elde edilen büyük bir başarı oldu. Doğal olarak bunun hastanelere yansıması da var.

Ulaşabildiğimiz bilgilere göre…

Geçen haftaya kadar boş yatak bulunamayan ve sıra beklenen Şehir Hastanesi korona yoğun bakımında şu an 20, Covid hastalarına ayrılan katlarda da 200’e yakın boş yatak var.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X