Bursa kent merkezi nasıl kurtulur? Dikkat çeken proje önerisi…

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun Tetik’ten Bursa kent merkeziyle uyarı ve bir proje önerisi geldi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, tetik’in dikkat çeken sözlerini paylaştı….

Bursa kent merkezi nasıl kurtulur? Dikkat çeken proje önerisi…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bir dönem… Deri üretimi merkezi olan Tabakhaneler kent dışına çıkarılırken, Sıcaksu bölgesinde kamulaştırmalarla elde edilen alana Termal Turizm Projesi hazırlanmıştı.

Şimdilerde…

Bu alanın büyüklüğü nedeniyle yatırımcı bulunamaması üzerine küçültülüp bir bölümüne TOKİ tarafından konut yapılması gündemde.

Konuyla ilgili olarak TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun Tetik’ten önemli bir uyarı geldi.

Gözlemi şu:

“Suriyeli sığınmacıların Çarşamba Pazarı bölgesine konuşlanması ile Kent Merkezi adeta çöküntü bölgesine dönüştü. Fevzi Çakmak Caddesi ise ‘Ne Alırsan 5 TL’ dükkanlarına kaldı.”

Düşüncesi de şu:

“Kent Merkezini ‘çöküntü alanı’ olmaktan kurtarmak için; Reşat Oyal Kültürparkı ve Merinos Atatürk  Kongre ve Kültür Merkezi ile bütünleştirecek Termal ve Turizm Merkezinden vazgeçmemek gerekir.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X