Bursa sanayisine büyük şok! 3 gün elektrik yok…

Bursa’da bir çok organize saniye bölgesi yönetimi, acil duyuru başlığıyla yarın gece başlayacak ve 3 gün sürecek elektrik kesintisini duyurdu…

Bursa sanayisine büyük şok! 3 gün elektrik yok…

Bursa OSB’den yapılan açıklama şöyle;

TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından 21 Ocak 2022 tarihinde internet sitesinde yapmış olduğu duyuruda “Ağrı ili Gürbulak ilçesi doğalgaz boru hattı arızası nedeniyle Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili, Dağıtım Şirketleri ve Teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır.” bilgisi bulunmaktadır.

22.01.2022 günü saat  13:45‘te Kuzeybatı Anadolu (Sakarya) Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü tarafından sözlü olarak telefon ile verilen şifahi bildirime istinaden;

24.01.2022     Pazartesi      00:00-24:00 arası (24 saat),
25.01.2022     Salı        00:00-24:00 arası (24 saat),
26.01.2022     Çarşamba     00:00-24:00 arası (24 saat)

olmak üzere tüm OSB firmalarında toplam 72 saat elektrik kısıntı/kesintisi yapılacağı ifade edilmiştir. Elektrik enerjisinin kullanımında bildirime uyulmaması halinde TEİAŞ Genel Müdürlüğü Milli Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı Kuzeybatı Anadolu (Sakarya) Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü tarafından enerji kesintisi uygulanacağı ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından OSB’ye cezai yaptırım uygulanabileceği bildirilmiştir. Kısıntı/kesinti süreleri içerisinde firmanızın aydınlatma ve güvenlik hizmetlerinin karşılanabilmesi için firmanızı besleyen hatta enerji olacaktır. Ancak elektriğin üretim amaçlı kullanılması durumunda firmanızın bağlı olduğu hattın enerjisi kesilecek olup aynı hattan enerji alan diğer firmaların mağduriyetine neden olunacak ve kesinti süresi boyunca tekrar elektrik verilmeyecektir. Bu nedenle oluşacak her türlü kayıp ve hasardan kurala uymayan işletmeler mesul olacaktır.
Kesinti zamanları ve sürelerinde değişiklik olması durumunda ayrıca bilgilendirme yapılacağını bilgilerinize sunar, gereğini önemle rica ederiz.

DOSAB’tan yapılan duyuru şu şekilde;

TEİAŞ Genel Müdürlüğü Milli Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı Adapazarı Yük Tevzi Müdürlüğü; önümüzdeki günlerde (22.01.2022 00:00 tarihinden itibaren) BOTAŞ tarafından yapılan 19.01.2022 tarihli “Gaz Kısıntısı” konulu duyuruda belirtilen, doğalgaz tüketiminin azaltılması ile başlayan süreçte ülke genelinde elektrik üretiminde yaşanabilecek kısıtlılık nedeniyle, bölgemizde Elektrik Enerjisinde Kısıntı/Kesinti istenebileceğini bildirmiştir.

Bu nedenle işletmelerinizde gerekli planlama yapılarak, DOSAB’dan Kısıntı / Kesinti yapılması istendiğinde, firmalarınıza ait elektrik aboneliklerinizden aydınlatma tüketimi hariç hiçbir şekilde elektrik enerjisinin kullanılmaması istenmektedir. Elektrik enerjisinin kullanımında bildirilen kısıtlamaya uyulmaması halinde TEİAŞ Genel Müdürlüğü Milli Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı Adapazarı Yük Tevzi Müdürlüğü tarafından enerji kesintisi uygulanabileceği ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından OSB’ye cezai yaptırım uygulanabileceği bildirilmiştir.

TEİAŞ Genel Müdürlüğü Milli Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı Adapazarı Yük Tevzi Müdürlüğü 21.01.2022 tarihinde Bölge Müdürlüğümüze telefon ile yapılan şifahi bildirime istinaden,

  • 24.01.2022 Pazartesi saat 00:00 ile
  • 25.01.2022 Salı
  • 26.01.2022 Çarşamba saat 23:59

arasında Tüm Bölgemizde maalesef 72 saat süreli elektrik enerjisi kısıntı/kesintisi yapılacağını bildirir, Kısıntı/Kesinti zamanları ve sürelerinde değişiklik olması durumunda ayrıca bilgilendirme yapılacağını bilgilerinize sunar, gereğini önemle rica ederiz.

NOSAB’ın yaptığı duyuru şöyle;

Hasanağa OSB’den yapılan açıklama şöyle;

Sayın Katılımcımız;

21 Ocak 2022 tarihinde TEİAŞ resmi internet sitesinde ‘Ağrı ili Gürbulak giriş noktasından Ülkemize gelen doğalgaz iletim hattının İran tarafında kalan arızasından dolayı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili, Dağıtım Şirketleri ve Teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır’ hususu ilan edilmiştir.

Söz konusu açıklamayı takiben 22 Ocak 2022 Cumartesi günü TEİAŞ Kuzey Batı Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü tarafından, aşağıda belirtilen gün ve saatler arasında bölgemize ayrılan enerji kapasitesi dahilinde, bölgemizce kesinti yapılmasına ilişkin planlama yapılması hususu sözlü olarak tebliğ edilmiştir. Bu nedenle Hasanağa OSB olarak bölgemizde 3 gün süreli 24 saatlik elektrik kısıntı/kesintisi yapılması istenmiştir.

TEİAŞ Genel Müdürlüğü Milli Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı Adapazarı Yük Tevzi Müdürlüğü tarafından 22.01.2022 tarihinde HOSAB Bölge Müdürlüğümüze telefon ile yapılan bildirime istinaden;

  • 25.01.2022 Salı Saat 00:00 ile 23:59 (24 saat)
  • 26.01.2022 Çarşamba Saat 00:00 ile 23:59 (24 saat)
  • 28.01.2022 Cuma Saat 00:00 ile 23:59 (24 Saat)

arasında tüm Bölgemizde 72 saat süreli elektrik enerjisi kısıntı/kesintisi yapılacağı bildirilmiştir.

Ancak HOSAB olarak diğer OSB’lerden farklı şekilde bölgemizde 2 günlük tam kesinti planlaması üzerinde çalışılmaktadır. Kesin kesinti programı 24.01.2022 Pazartesi günü katılımcı firmalarımıza, değiştirilmemek üzere bildirilecektir.

Yukarıdaki tüm bilgiler sözlü alınmış olup, bu doğrultuda program yapılmaya çalışılmaktadır. Aksi durum olması halinde katılımcılarımıza bilgi verilecektir.

Gereğini önemle rica ederiz.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X