Bursa trafiği en sıkışık kentler arasında…

Dünya genelinde kentlerin trafik sıkışıklığı araştırması yapan Tom Tom 2020 listesini açıkladı. Listede Bursa trafiği en sıkışık kentler arasında yüzde 25’lik oranıyla Avrupa’da 61, dünyada 105. sırada yer aldı.İyileşme eğilimindeyken nüfus ve ucuz kredilerle araç sayısının artmasına karşın önceki yılla aynı ortalamanın tutturulmasında pandeminin etkisi var. 2020’de Bursa’da trafik sıkışıklığının en fazla yaşandığı tarih 21 Aralık oldu… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa trafiği en sıkışık kentler arasında…

Araştırmayı… Dünya genelinde kentlerin trafik hareketlerini izleyip düzenli raporlar yayınlayan Hollanda merkezli navigasyon şirketi Tom Tom yaptı.

Bizi de…

Bursa’nın ulaşım sorunları ve çözümüne kafa yoran İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl bilgilendirdi.

Dünyada…

6 kıtadaki 57 ülkenin 416 kentinde, Avrupa’da ise 31 ülkeden 239 kentte Tom Tom’un yaptığı araştırmayı duyuran Bingöl, önce şu bilgiyi verdi:

“Araştırmada ülkemizden 10 kentin trafik hareketleri izlenmiş. 2020 yılı raporuna göre Bursa trafiği en sıkışık kentler listesinde Avrupa’da 61, dünyada ise 105. sırada yer alıyor.”

Şunu anımsattı:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X