Bursa trafiği için güzel haber! Çevre yolu projesi ihaleye çıkıyor…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın Mudanya ilçesini ilgilendiren önemli bir projenin detaylarını bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa trafiği için güzel haber! Çevre yolu projesi ihaleye çıkıyor…

Yılmaz, yazısında şu bilgileri paylaştı:

2005 yılıydı… Erol Demirhisar’ın ikinci dönem Mudanya Belediye Başkanı olarak görev yaparken, Mudanya’da trafik de kendini hissettirmeye başladı.

Zaten…

Mudanya’nın şirin sahil beldesi ve Bursa’nın yazlık kampı özelliklerinden her mevsim yaşamın hareketlendiği bir kente dönüşmesi de o yıllarda oldu.

Kendini hissettirmeye başlayan konulardan biri trafikti.

Hafta sonları Bursa’dan gelenlerin oluşturduğu trafik yoğunluğu, Kumyaka-Tirilye yönüne gideceklerin Mudanya’nın tarihi yapılarla çevrili dar caddelerine sığamaması da arayışı getirmişti.

Bir gün…

Sohbet ederken Demirhisar şunu söylemişti:

“Bursa’dan gelip Kumyaka ve Tirilye’ye gidecekler Mudanya içine girmemeli. Tepederbent’ten Yıldıztepe’ye bir yol bunu çözer.”

Bir ara…

Yıldıztepe’nin tünelle geçilmesi düşüncesi gündeme gelse de, akıllarda Erol Demirhisar’ın yamaçlara önerdiği yol kaldı.

O yol…

2016 yılında, dönemin AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya’nın girişimiyle gündeme geldi, biz de 20 Ocak 2016’da aktardık:

“Tepederbent’te yeni hastane yanından, Mudanya’nın çıkışındaki Yıldıztepe’ye kadar gelir. Siteler-Yenimahalle, Ömerbey, Halitpaşa gibi mahallelere inişler verilerek ulaşım sağlanır.”

Son 2 yıl…

AK Parti Bursa milletvekilleri Mudanya’nın güney yamaçlarından geçecek Çevre Yolu’nu gündemlerine aldılar ve Ulaştırma Bakanlığı’yla görüşmelerde hep masaya getirdiler.

Sonunda da…

Mudanya Çevre Yolu için ilk adım özelliği taşıyan kararı Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü aldı ve proje ihalesi açtı.

29 Kasım Salı günü Bursa’da yapılacak ihaleyi kazanan firma 700 günlük sürede Mudanya Çevre Yolu projesini hazırlayacak ve sonrasında yapım ihalesine çıkılacak.

Proje…

İhale aşamasındaki Kuzey Çevre Yolu ile bağlantılı olarak Teperderbent’ten başlayıp Yıldıztepe yakınlarında sona erecek.

Bir bağlantı da Gemlik-Mudanya Sahil Yolu olacak.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X