Bursa’da 15 yıl önce başlayan projede sıcak gelişme!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Yenişehir-Bilecik yoluyla ilgili güzel gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da 15 yıl önce başlayan projede sıcak gelişme!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Arşivimizi açıp baktık… Yenişehir-Bilecik Yolu ile ilgili gelişmeleri onlarca yazıyla kaleme duyurmaya çalışmışız. Örneğin, 01 Mayıs 2021 günü yolun öyküsünü şu satırlarla anımsatmışız:

Yenişehir-Bilecik arasındaki yolun yapımının başladığını 2007 yılında bu sütunlardan “Mezitler’e alternatif” başlığıyla duyurduk.

Çünkü…

Bölgenin tek geçişi olması nedeniyle her mevsim trafik yoğunluğu yaşanan, kış aylarında buzlanma nedeniyle kapanan Mezitler’e alternatif olacaktı.

Ayrıca…

Sanayi yakınlığı yanında, Yenişehir-İznik-İnegöl bölgesi ve Bilecik tarımsal üretimini buluşturacak, bölgeyi Yenişehir Havaalanı’na ulaştıracak projeydi.

Şunun da altını çizmişiz:

AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı’nın yolun bitirilmesi için çok emek harcadığını, kurum yöneticileri ve müteahhitlerle toplantılar yapıp şantiye ziyaretlerinde bulunduğunu izliyoruz.

Nitekim…

Yağcı’nın çabaları ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı destekle bu bölgeden Karayolları’nın 2021 yatırım programına giren tek yol oldu.

Kuşku yok ki…

Bursa’nın önemsediği dağ yolu bile genel bütçe toplamı içinde geçtiği için bu yılın ödeneği bilinmezken, Yenişehir-Bilecik yolunun programa girmesi Selim Yağcı’nın başarısı oldu.

23 Mart 2022’de de son gelişmeyi aktarmışız:

15 yıldır talihsiz süreç yaşayan Yenişehir-Bilecik yoluyla ilgili sevindirici gelişmeyi; geçen yıl programa aldıran Selim Yağcı duyurdu.

“Uzun zamandır sabırsızlıkla beklediğimiz Bilecik-Yenişehir yolu yapımı devam ediyor. İnşallah bu yılın sonunda hizmete açmayı hedefliyoruz. Kullanılan yolun zemini de önümüzdeki günlerde düzeltilecek.”

İşte…

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı inceleme sonrası, 15 yıldır bitirilemeyen 40 kilometrelik yolun “2022 sonunda açılacağını” açıkladı.

Umarız bir daha aksaklık yaşanmaz.

 

Bilecik tarafında 6.1 kilometre tamam

Açıkçası… 2007’de başlanan 40 kilometrelik Yenişehir-Bilecik Yolu ile ilgili Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun açıklamalarıyla umutlandık.

Dedi ki:

“Bilecik il sınırlarında kalan 16,1 kilometrelik kısmın bugüne kadar 6,1 kilometresini bölünmüş yol standardında hizmete açtık. Projede bu yıl 2,5 kilometrelik bölünmüş yol ve kalan kısımları tamamlayacağız. 2022 yılı sonuna kadar da Bilecik Yenişehir yolumuzun tamamını bölünmüş yol olarak hizmete açacağız.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X