Bursa’da 18 yıl önce kapatılmıştı! Yeniden açılıyor mu?

Bursa’da 2004 ve 2012 yılında kapatılan 3 ilçe adliye binasının yeniden açılması gündemde… Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, son gelişmeleri bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’da 18 yıl önce kapatılmıştı! Yeniden açılıyor mu?

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Önceki hafta bu sütunlardan dile getirmiştik. Türkiye’de dava dosyası sayısı ve iş yoğunluğu düşük az nüfuslu ilçe adliyelerinden 282’si 2004 ve 2012 yıllarında kapanmış, Bütünşehir Yasası ile yeni ilçe olan 22 yerleşimde de adliye kurulmamıştı.

Bursa’da 2004’te kapatılan adliyeler içinde Harmancık ve Büyükorhan ilçeleri de vardı. Büyükorhan, Orhaneli’ye, Harmancık ise Kütahya ilinin Tavşanlı ilçesi adliyesine bağlandı. Kestel Adliyesi ise 2012 yılında Bursa Merkez’e bağlandı.

Adalet Bakanlığı’nın başlattığı çalışmayla kapatılan ve yeni ilçe olan 304 ilçenin adliyelerinin yeniden açılması gündemde.

Çalışmayı duyan AK Parti Büyükorhan İlçe Başkanı Kamil Turhan ile Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz’ın önceki günlerde soluğu Ankara’da aldıklarını biliyoruz.

Dün konuştuğumuz İlçe Başkanı Turhan, “Belediye başkanımız ile birlikte Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ile görüştük. Olumlu geçti. Büyükorhan olarak adliyemizin yeniden açılması için başvurunuzu yapmamızı istedi. İlçemize gelen komisyonu üyelerine Hükümet Konağı’ndaki boş bir katı adliye olarak kullanılabileceğini gösterdik. İnşallah, umutla adliyemizin geri verilmesini bekliyoruz” diyor.

İnşallah netice alınır.

Bakanlığa benzer bir talebin Kestel ve Harmancık’tan da gitmesi gerekiyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X