Bursa’da 21 FETÖ’cü tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 21’i tutuklandı.

Bursa’da 21 FETÖ’cü tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 30 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı. Zanlılardan 29’u mahkemeye gönderildi, biri ise salıverildi.

 

Şüphelilerden 21’i mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 8 kişi ise adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında polisin Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesine yönelik operasyonunda 30 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden bazılarının şifreli mesajlaşma sistemi “ByLock” kullandığı, kimilerinin de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in destek talimatının ardından Bank Asya’ya para yatırdığı belirlenmişti. Sendika şubesinin bazı yönetici ve üyelerinden oluşan zanlılar, dün sabah adliyeye sevk edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X